Statele lumii reintroduc restricții pentru cetățenii străini

Statele lumii reintroduc restricții pentru cetățenii străini în contextul creșterii numărului cazurilor de coronavirus. Pe glob sunt în prezent aproape 17.500.000 de persoane cu COVID-19, iar numărul deceselor a urcat la 677.000.

Statistica realizată de Universitatea americană Johns Hopkins mai arată că aproape 11 milioane de oameni s-au vindecat în ultimele șapte luni, de când noul virus a fost raportat în premieră în China.

Statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare în țări care păreau că țin situația sub control. Masca a devenit un accesoriu obligatoriu chiar și în aer liber în spații aglomerate. În continuare clasamentul nedorit al țărilor cu cele mai multe cazuri plasează Statele Unite, Brazilia și India pe primele locuri.

Organizația Mondială a Sănătății pune creșterea numărului de contaminări pe seama tinerilor care nu ar respecta regulile, mai ales că este perioada vacanțelor.

Statele în care turismul este esențial pentru dezvoltarea economiei au reintrodus treptat măsuri restrictive, mai ales pentru cetățenii străini.

Monitorizarea cazurilor a devenit necesară, iar România este vizată de tot mai multe restricții care se vor aplica și luna viitoare.

Astfel, Danemarca a inclus țara noastră pe lista țărilor închise, alături de Bulgaria, Luxemburg și Portugalia.

Şi Ucraina cere pentru români un test negativ de COVID-19, însă Bulgaria pare să profite în continuare de turiștii români, care nu mai trebuie să prezintă declarația pe propria răspundere prin care se obligau să respecte măsurile epidemiologice ce se aplică pe teritoriul țării vecine.

Şi în vestul Europei masca, distanțarea socială și igiena strictă sunt solicitate cu insistență și se pot aplica amenzi în cazul în care nu sunt respectate aceste reguli. Municipalitățile din Franța au anunțat că purtarea măștii devine obligatorie în tot mai multe zone turistice.

Cele mai citite

Related Articles