România rămâne ferm angajată în sprijinul unei relații transatlantice

Președintele Klaus Iohannis a insistat, joi, asupra ideii de solidaritate în relația transatlantică și a promis că România va rămâne un aliat strategic al Statelor Unite.

La rândul său, ambasadorul american Adrian Zuckerman a afirmat că țara asta rămâne angajată în asigurarea suveranității și a securității României.

Reporterul RRA Oana Bâlă a fost la recepția organizată, la București, în cinstea Zilei Independenței și relatează: “România rămâne ferm angajată în sprijinul unei relații transatlantice puternice și solidare – a declarat președintele Klaus Iohannis și a precizat că Statele Unite ale Americii vor avea mereu în România un aliat strategic și un prieten de nădejde.

Şeful statului a atras atenția că provocările majore existente în actualul context global au impact asupra tuturor partenerilor transatlantici.

Klaus Iohannis: “Pentru România, răspunsul la aceste provocări este unul singur: solidaritate. Solidaritate în relația bilaterală de Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii, solidaritate în cadrul Uniunii Europene, solidaritate în relația transatlantică.”

Şi premierul Ludovic Orban a afirmat că România va acționa în continuare pentru intensificarea relației cu Statele Unite ale Americii și va fi, și în viitor, un aliat de încredere al acestora.

Ludovic Orban: “Dorim să intensificăm cooperarea cu Statele Unite ale Americii pentru asigurarea securității energetice, dar și pentru dezvoltarea eficientă a capacităților nucleare civile ale României de a produce energie.”

La rândul său, ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a subliniat că Statele Unite ale Americii rămân decise să încurajeze România în consolidarea statului de drept și în crearea oportunităților pentru ca toți românii să ducă o viață prosperă.” RRA

De același autor

Related Articles