Moțiunea simplă inițiată de PSD la adresa ministrului de interne, Marcel Vela, a fost adoptată aseară cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și cinci abțineri.

Social-democrații au cerut demisia ministrului Marcel Vela, pentu că, susțin ei, a minimalizat riscul de pandemie, nu s-a ocupat de achiziționarea de echipamente medicale și de aparatura pentru testare.

PSD a criticat și lipsa măsurilor de siguranță pentru românii care au plecat în străinătate, dar și erorile din rapoartele zilnice privind decesele și cazurile confirmate.

Senatorul PSD, Radu Ștefan Oprea: Drepturile fundamentale ale cetățenilor români au fost prea puternic lovite de reglementările prost făcute, de amenzile nelegale și de excesele autoritare ale ministrului Vela.

În timpul dezbaterilor, social-democrații au acuzat Grupul de Comunicare Strategică de faptul că falsifică deliberat realitatea despre pandemie prin omiterea unor informații esențiale.

Ei au dorit explicații despre deplasarea lucrătorilor sezonieri în Germania, dar și despre amenzile aplicate în timpul stării de urgență.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a răspuns punctual întrebărilor venite de la senatori, precizând că dreptul la muncă al românilor nu a fost restricționat, iar mulți dintre ei au fost nevoiți să plece, pentru că nu aveau surse de venit. Marcel Vela a mai afirmat că toate măsurile, deși restrictive, au fost corecte și luate pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

Marcel Vela: Oare noi mai avem credibilitate în fața românilor când venim cu minciuni de la acest microfon, acuzând guvernul care în această perioadă grea se luptă cu un inamic invizibil și agresiv pentru sănătatea românilor? Virusul, să știți că nu alege între PNL și PSD.
Reporter: Senatorii au cerut ca executivul să-și intensifice în această perioadă dialogul cu parlamentul pentru a fi luate cele mai bune decizii.