Motivele invocate de cetățeni pentru a ieși din casă

Amenzi în valoare de peste 300 de mii de lei au fost date în Caraş-Severin ca urmare a controalelor efectuate în trafic privind modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă. Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale, 76 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspector principal Alina Boeru spune că motivele invocate de cetățeni pentru a ieși din casă sunt dintre cele mai ciudate.

Un cetățean a declarat că a ieșit să plimbe câinele, ceea ce era adevărat, doar că îl plimba pe bancheta din spate a mașinii, prin tot orașul.

Un alt bărbat a prezentat adeverința de la locul de muncă, acesta lucrând în domeniul silvic, justificând faptul că s-a deplasat la un magazin unde lucra soția acestuia.

Un alt bărbat a fost oprit în trafic pentru verificări, iar în declarația pe propria răspundere specificase faptul că se deplasează pentru a cumpăra alimente. Pentru a fi și mai explicit, bărbatul notase pe declarație toată lista de cumpărături, insistând să le arate polițiștilor că el chiar cumpărase tot ce ceea era notat pe declarație. (n.r. acest bărbat a scăpat de amendă)

Cele mai citite

Related Articles