Sesiunea de toamnă a Parlamentului

Luni începe sesiunea de toamnă a Parlamentului. Este de aşteptat ca dezbaterile să fie dominate de moţiunea de cenzură, promisă de opoziţie, în spatele căreia s-ar putea grupa PNL, USR, UDMR, PMP, PRO România, dar şi fostul aliat al PSD-ului la guvernare, ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă spune că se va întâlni astăzi cu parlamentarii din grupul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR, şi avea apoi o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

A doua sesiune ordinară a parlamentului din acest an va fi marcată de o moţiune de cenzură, pe care liberalii au anunţat că o vor depune împotriva Cabinetului Dăncilă. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirma recent că este extrem de dificil să fie creată o majoritate parlamentară cu actuala structură a legislativului, iar, dacă mo?iunea de cenzură va trece, se impun alegerile anticipate.

În schimb, social-democraţii nu dau nici o şansă acestui demers să treacă de parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că nu există alternativă la actuala guvernare. Pe agenda parlamentarilor ar urma să se afle o serie de iniţiative legislative, între care abrogarea sau modificarea Legii recursului compensatoriu, modificările la legislaţie adopţiilor sau Legea vaccinării.

Totodată, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin adoptat de Senat se află în această săptămână pe ordinea de zi la vot final în plenul Camerei Deputaţilor.

sursa RRA