DSU şi IGSU, reacţie după mai multe sesizări privind RO-ALERT

427

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerul de Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă reacţionează după ce în această dimineaţă, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERŢ a primit mai multe sesizări.

Cele două instituţii reafirmă că în această perioadă au loc teste pentru a descoperi eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate în timpul unei situaţii reale de urgenţă. În acelaşi timp, îşi cer scuze pentru eventualele neplăceri.

Maiorul Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă:

Aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului ,care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală. Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie. Suntem conştienţi de disconfortul creat şi ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie, având în vedere scopul pentru care a fost conceput sistemul de avertizare RO-ALERT. Dezactivarea opţiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă reale.”

Sursa RRA