[FOTO] Cutremur major în Vrancea. La nivel naţional a fost declanşat Planul Roşu

Pompierii din Caraş-Severin sunt în alertă după ce la nivel naţional a fost declanşat, în această dimineaţă, un exerciţiu de simulare a unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. Conform scenariului, au fost afectate Capitala şi judeţul Iaşi. În Caraş-Severin a fost activat planul ROȘU, s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost trimise spre Bucureşti echipaje de intervenţie.

Structurile ISU din toată țara au fost alertate și întreg personalul a fost activat. Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI. În acest moment este în desfășurare faza de evaluare a pagubelor. De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.