Legea bugetului de stat pe 2019, promulgată de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgaţ astăzi, Legea bugetului de stat pe acest an. Într-o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, şeful statului a criticat coaliţia de guvernare pentru că documentul pe care îl trimisese la parlament pentru reexaminare i-a fost returnat fără nicio modificare.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că ţi-ar fi dorit să promulge un buget pentru români ţi pentru România. Şeful statului a criticat din nou guvernarea PSD şi a menţionat că Legea bugetului de stat pentru 2019, pe care a trimis-o Parlamentului spre reexaminare, a venit la promulgare neschimbată, deşi solicitase corectarea acesteia.

Preşedintele României a mai afirmat că reprezentanţii puterii au alocat doar o zi pentru examinarea bugetului de staţ un proiect atât de important pentru ţară, şi a adăugat că social democraţii sunt vinovaţi pentru întârzierea progresului României.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că este alături de manifestanţii din cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”. La această oră, şeful statului se află la Palatul Parlamentului, unde se desfăşoară a VIII-a ediţie a Summitului Regiunilor şi Oraşelor, prilej cu care a susţinut un discurs în care a amintit de organizarea Summitului informal al Consiliului European de la Sibiu din 9 mai.