[AUDIO] De astăzi, acces interzis pâinii “vopsite” pe rafturi

paine-maine

Pâinea noastră cea de toate zilele va fi mai sănătoasă de astăzi. Cel puţin asta susţin inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, citând un ordin al ANPC. Coloranţii nu mai au ce căuta în reţetarele brutarilor, cu excepţia zaharurilor şi a melaselor caramelizate la pâinea din malţ, a precizat purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraş-Severin, Radu Tătaru.

Actul normativ, intrat în vigoare de astăzi, stabileşte o serie de obligaţii atât pentru producători cât şi pentru consumatorii produselor de panificaţie. Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit acest subiect şi a aflat mai multe amănunte de la purtătorul de cuvânt al DSVSA Caraş-Severin, medicul Radu Tătaru:

Potrivit noilor reguli, produsele de panificaţie pot avea orice gramaj, iar la comercializarea produselor de panificaţie neambalate, operatorii economici sunt obligaţi să afişeze în structurile de vânzare toate elemente vizând asigurarea informării corecte, complete şi precise a consumatorilor. Acestea sunt scutite de indicarea datei durabilităţii minimale, având în vedere că, prin natura lor, sunt comercializate în 24 de ore de la fabricaţie.

În ceea ce priveşte produsele de panificaţie ambalate, acestea trebuie să prezinte prin etichetare elementele pentru asigurarea informării corecte şi complete asupra denumirii, cantităţii şi listei de ingrediente, gramajului şi termenelor de valabilitate a produsului, a spus Radu Tătaru.

Cele mai citite

Related Articles