Asociațiile de proprietari din Lugoj nu vor să încheie contracte cu noul operator de salubritate

Printr-o notificare transmisă conducerii SC Retim Ecologic Service SA, mai mulţi preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari din cartierele de blocuri lugojene au anunţat că nu vor să încheie contracte colective de salubritate, aşa cum a solicitat operatorul care va prelua de la 1 mai colectarea resturilor de la populaţie.

Adresa a fost semnată de 28 de asociaţii de proprietari. “Vă sugerăm să încheiaţi contracte individuale cu proprietarii de apartamente, deoarece noi nu dorim să încheiem contracte colective”, se arată în notificare.

Printre motivele expuse sunt numărul mare de restanţieri care nu permit achitarea în termenul scadent a contravalorii serviciului de salubritate, costurile mari cu recuperarea debitelor restante şi a penalităţilor în instanţă, refuzul multor proprietari de a plăti prin intermediul asociaţiilor, preferându-se contractual direct şi imposibilitatea asumării responsabilităţii integrităţii containerelor pentru adunarea gunoaielor şi a colectării selective a deşeurilor, aşa cum prevede contractul.

Semnatarii îşi arată disponibilitatea de a sprijini societatea de salubritate cu baza de date necesară.

Cele mai citite

Related Articles