Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se numără printre universităţile româneşti care au participat la programul ERASMUS deja din primul an al lansării sale în România.

Până în prezent, peste 200 de studenţi reşiţeni au beneficiat de burse ERASMUS pentru stagii de studiu şi/sau practică la partenerii europeni.

În anul universitar 2018-2019, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa oferă studenţilor săi 12 burse de studiu sau practică în străinătate. Practica poate fi realizată atât pe durata studiilor, cât şi în primul an de la absolvire, sub forma unor stagii de formare la firme sau instituţii de profil din Europa, cu finanţarea integrală a transportului şi cheltuielior de subzistenţă.

Biroul ERASMUS+ organizează astăzi de la ora 14.00, în sala multimedia „Constantin Gruescu”, un seminar de informare pentru toţi studenţii interesaţi de oferta de burse de studiu şi practică asigurate de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa prin Programul ERASMUS+ la cele 18 de universităţi partenere din Germania, Italia, Franţa, Belgia, Ungaria, Spania şi Finlanda.

Selecţia beneficiarilor de burse ERASMUS+ va avea loc în perioada 20.03.- 18.04.2018, a informat prorectorul unităţii de învăţământ superior, Christian Paul Chioncel.