Judeţul Timiş a rămas fără subprefect după ce a făcut declaraţii despre “statul naţional unitar”

Guvernul a adoptat o hotărâre privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Timiş de către Marossy Zoltán Gheorghe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Întrebat care este poziţia Guvernului cu privire la faptul că Marossy Zoltán Gheorghe a declarat că este eronată sintagma ‘stat naţional unitar’ din Constituţie, Liviu Iolu a spus că tuturor prefecţilor şi subprefecţilor li s-a cerut să-şi exercite funcţia respectând Constituţia şi legile ţării.

‘În urma acestor declaraţii ale domnului subprefect, la propunerea ministrului Afacerilor Interne (…), Guvernul a decis să adopte hotărârea privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Timiş de către domnul Marossy Zoltán Gheorghe’, a spus Iolu.

Iolu a subliniat că prefectul şi subprefectul fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici, iar la numirea în funcţie depun un jurământ ‘prin care se angajează să respecte inclusiv Constituţia, nu să o interpreteze’.

Sursa: AGERPRES

Foto: Ziare.com

Cele mai citite

Related Articles