ANAF anunţă controale de amploare în luna decembrie

Pe tot parcursul lunii decembrie, inspectorii ANAF vor face controale de amploare la agenţii economici a căror activitate se va intensifica în ajunul sărbătorilor.

Inspectorii antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziţii din state ale UE sau din import în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscrişi în documentele vamale de transport sau de provenienţă.

Reprezentanţii Direcţiei Antifraudă Fiscală spun că activităţile de monitorizare şi de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informaţiile obţinute în acest mod să fie valorificate pe parcursul acţiunilor operative.

O atenţie deosebită se va acorda centrelor comerciale şi zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri cu ocazia controalelor anterioare.

Tot pe parcursul lunii decembrie, începând de săpămâna viitoare, ANAF va organiza zeci de licitaţii pentru valorificarea unor bunuri mobile şi imobile în vederea recuperării unor sume stabilite prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală şi rămase definitive, scrie www.romania-actualitati.ro.

Licitaţiile se vor derula în Bucureşti, Iaşi, Ploieşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Braşov si Timişoara, iar anunţurile de vânzare pot fi vizualizate atât pe portalul ANAF, cât şi pe pagina de Facebook a agenţiei.

Cele mai citite

Related Articles