[AUDIO] Patru ani de închisoare pentru trei vieţi curmate

chisarauCurtea de Apel Timişoara a decis definitiv în cazul fostului director de la Moldomin Moldova Nouă, Iacob Chişărău. Acesta a fost cercetat penal pentru concurs de infracţiuni de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Vă reamintim că, în urmă cu doi ani, Chişărău a produs un accident în care au murit trei studenţi reşiţeni şi a accidentat grav un al patrulea.

În acest sens, Judecătoria Deta l-a găsit vinovat pentru ambele infracţiuni, pentru care fostul consilier judeţean şi primar al oraşului Moldova Nouă, în urma contopirii pedepselor de patru ani pentru ucidere din culpă, respectiv un an pentru vătămare corporală din culpă, a rezultat, potrivit instanţei penale, patru ani de închisoare cu executare. În acelaşi timp, judecătoria Deta a admis ca daunele morale pentru familiile afectate să fie de 100.000, respectiv 200.000 de euro, în funcţie de situaţie.

Astăzi s-a judecat recursul procurorilor care doreau ca Iacob Chişărău să primească o pedeapsă privativă de libertate mai mare, precum şi recursul inculpatului care dorea o pedeapsă mai mică. Aşadar, completul de judecată a Curţii de Apel Timişoara a respins ambele recursuri, decizia definitivă fiind de patru ani de închisoare cu executare.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu recusul inculpatului şi al firmei de asigurări care doreau ca daunele să fie mai mici. În această situaţie, instanţa a admis recursul reducând considerabil daunele de la cele 100.000 de euro, respectiv 200.000 de euro, la 20.000, respectiv 40.000 de euro, în funcţie de situaţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Cristian Pup, completul de judecată va publica, în termen de 20 de zile, motivul sentinţei.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, judecător Cristian Pup :

accident chisarau

Cele mai citite

Related Articles