Vitezomanii sunt „împuşcaţi” cu cinemometru

cinemometru

Şoferii vitezomani care circulă pe şoselele din Timiş au un nou motiv de îngrijorare. Poliţiştii sunt dotaţi cu un aparat modern de monitorizare a vitezei. Este vorba de un cinemometru, care poate înregistra viteza de deplasare a unui autovehicul de la o distanţă de 1200 de metri, folosind unde laser. Ieri, au fost aplicate 100 de sancţiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 26 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire.

„Au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, pe principalele artere din judeţ, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire. Totodată, poliţiştii au utilizat un echipament de ultimă generaţie, un cinemometru laser LTI 20/20 TruCAM, care poate înregistra viteza de deplasare a unui autovehicul de la o distanţă maximă de 1200 de metri, folosind unde laser”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la aproximativ 100.000 de lei. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 43 de permise de conducere, 26 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, 10 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi 5 pentru depăşirea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles