[FOTO] Mascaţii au bătut din nou la poarta infractorilor

perchezitii

Poliţiştii mehedinţeni au efectuat, în această dimineaţă, 6 percheziţii, la mai multe persoane fizice şi juridice, bănuite de comiterea de infracţiuni economice, infracţiuni cu violenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. A fost verificată legalitatea activităţilor desfăşurate de persoanele bănuite, prin intermediul a 37 de societăţi comerciale.
Acţiunea a fost realizată de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Mehedinţi şi ai Poliţiei oraşului Strehaia, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Percheziţiile au avut loc pe raza localităţilor Strehaia, Şimian şi Butoieşti, fiind vizate mai multe persoane fizice şi juridice, bănuite de comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Prejudiciul estimat până în prezent este de 2.000.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon. „În fapt, în perioada 2008 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri (mase plastice, materiale de construcţie, ţevi, tablă, fier beton), eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite”.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat două autoturisme în valoare de 80 de mii de lei, faţă de care urmează a se dispune sechestru asigurător, precum şi documente contabile aparţinând mai multor societăţi comerciale.
De asemenea, au mai fost ridicate, de la locuinţa unui tânăr de 19 ani, din localitatea Şimian, un telefon mobil ce ar fi fost sustras la data de 31 octombrie a.c., iar de la locuinţa unui alt tânăr, de 21de ani, din comuna Butoieşti, un pistol cu muniţie letală, de calibru 8 mm.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei oraşului Strehaia, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursa foto: IPJ Mehedinți
(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles