[AUDIO] Unde duc molozul? Primăria a găsit soluția!

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat în această săptămână înființarea și amenajarea a două puncte de colectare separată temporară a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor din construcții. Se rezolvă astfel o problemă cu care se confruntau reşiţenii, care nu ştiau unde să arunce mobila veche sau ferestrele şi mai ales cum să scape de deșeurile din construcții. Un astfel de centru va fi amenajat în cartierul Stavila și unul în zona Ocico. Cetățenii pot depozita gratuit în limita a unui metro cub pe zi sau trei metri cubi pe an, spune primarul Ioan Popa.

„Am hotărât să deschidem două puncte de colectare deșeuri din demolări și alte deșeuri speciale, în Stavila și în zona Ocico. Acest lucru presupune montarea a patru containere de dimensiuni mari, de 7-10 tone, în fiecare din aceste locații, cu o persoană care va lucra cu un program bine stabilit și pe care îl vom transmite public, patru ore pe zi într-o zonă și patru ore pe zi în cealaltă. Oricine vrea va putea să își ducă acolo molozul de la demolări, dacă sparge ceva dacă schimbă faianța sau chiuvetă care a rămas veche și își pune problema unde să le ducă. De obicei, constructorii le pun în saci și după aceea îi atârnă pe undeva, pe lângă locurile de colectare sau mai sunt și unii dintre cei care fac construcții care le aruncă într-o râpă, la ieșirea din Reșița, spre Doman, Cuptoare și așa mai departe.

Deci aceste persoane vor putea să ducă gratuit aceste deșeuri la aceste puncte  de colectare. Aș mai menționa aici paturi, dulapuri, saltele și orice alte obiecte din interiorul unei case, a unui apartament, mai puțin electronicele, care au un alt punct de colectare”.

Cele mai citite

Related Articles