Sfârşitul de săptămână a fost plin de evenimente pentru salvamontiștii din întreaga țară. Şi pe pârtiile de schi din Banatul montan s-au accidentat turişti.

Sâmbătă şi duminică, la Dispeceratul Național Salvamont au fost primite 170 de apeluri de urgentă prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont. A fost activitate intensă şi pe pârtiile de pe Muntele Mic, respectiv de pe Semenic, spune Mădălina Cotoc, de la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, structură care gestionează şi Serviciul Salvamont.

„Salvamontiştii din Caraş-Severin au avut 15 intervenţii în cele două zile de weekend. S-a dat alarma de 10 ori pe Muntele Mic şi de 5 ori a fost necesară intervenţia pe Semenic. Au fost cazuri de entorse, fracturi, contuzii, iar o persoană de pe Muntele Mic a fost suspectă de fractură la coloană. În total, 5 persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale”.

Echipele salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale. Ele pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.