Raport privind posibila punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump

Preşedintele Comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Adam Schiff, a anunţat că un raport privind posibila punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump va fi trimis Comisiei juridice săptămâna viitoare, după minivacanţa de Ziua Recunoştinţei.

Raportul este rezultatul audierilor care au avut loc în Comisia pentru informaţii în ultima perioadă, pe fondul suspiciunilor că Donald Trump a exercitat presiuni pentru ca Ucraina să deschidă o anchetă care l-ar fi vizat şi pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, un posibil rival al lui Trump în alegerile de anul viitor.

Raportul va conţine, potrivit congremenului democrat Schiff, “dovezile clare ale corupţiei şi abuzurilor preşedintelui în cazul Ucraina”. Comisia pentru intelligence va trimite cazul Comisiei judiciare, care este pregătită să înceapă propria rundă de audieri în decembrie. Se aşteaptă ca ele să rezulte în articole de destituire a preşedintelui Trump, aşa-numitul impeachment. Instanţa de judecată în care va avea loc procesul o va constitui însă Senatul, dominat de republicanii care îl apără ferm pe preşedinte.

Ei spun că nu este clar dacă preşedintele Trump a intervenit direct, blocând asistenţa militară pentru Ucraina în schimbul unui anunţ public al preşedintelui ucrainean Zelenski privind deschiderea unei investigaţii asupra rivalilor democraţi.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles