Radio România Reșița vă este alături oriunde v-ați afla, un reper al României frumoase, un sprijin, un confident și un prieten devotat.Împărțim pe calea undelor cu profesionalism și respect reciproc imformații corecte, opinii și dorința de a păstra adevărul ca prioritate profesională.

Într-o zi  cu dublă semnificaţie, Ziua Tineretului şi comemorarea a 4 ani de la urcarea în veşnicie a uneia dintre cele mai mari balerine a lumii, Maia Mihailovna Pliseţkaia, născută pe  20 noiembrie 1925, Moscova  şi plecată între Îngeri pe  2 mai 2015, München,  balerină, regizor de balet, coreografă şi actriţă rusă, de origine evreiască, considerată cea mai bună balerină rusă şi una din cele mai bune balerine ale secolului al XX-lea, la emisiunea “Singuri, dar împreună”, ora 22, avem invitată o tânără artistă, Emma Nanău.

Emma  este născută în data de 11.10.2007 în Timisoara şi locuieşte în Giroc, judeţul Timiș.

Este elevă în clasa a V-a la secţia Coregrafie a Liceului de Artă ‘’Ion Vidu’’ Timişoara, iar clasele primare le-a urmat în cadrul liceului David Voniga Giroc.

Iubeşte baletul, pe care îl practică cu pasiune şi plăcere, iar la vârsta de 6 ani a luat cunoştiinţă cu această artă, fiind îndrumată în primii trei ani şi  jumătate de Denisa Fodor, la Şcoala de Balet Denisse

A  participat la multe spectacole, dar şi concursuri, clasându-se pe cele mai înalte trepte ale podiumului atât la concursuri naţionale cât şi internaţionale

În luna martie 2018,  Emma descoperă un om minunat, cald, un profesor desăvârsit, Brindusa Vitan, alături de care continuă sa aprofundeze şi să iubească tot mai mult baletul 

În toamna lui 2018 o întâlneşte pe doamna profesor Alina Mihai, un alt dascăl foarte dedicat şi implicat, pe care Emma a îndrăgit-o de la prima vedere şi pe care o admiră foarte mult, fiind acum profesoara de balet a Emmei la liceu, dar şi balerină la Opera din Timişoara.

Tânăra noastră artistă, de curand s-a întors de la Viena,unde a participat   la un renumit concurs de balet internaţional şi unde a obţinut două premii : la balet clasic şi dans de caracter.

Acum,  se pregăteşte pentru concursul din weekend de la Timişoara: Internaţional WADF DANCE OPEN unde participă cu solo-uri clasic, contemporan, caracter, dansuri de grup, duet.

Deasemenea, a fost admisă la o şcoala de vară, un training intensiv de baleţ în Siena Italia, în urma cv-ului şi a unor fotografii făcute în anumite poziţii de baleţ la cererea şcolii de balet.

Studiază şi pianul, de la o vârstă fragedă, îi face plăcere, o relaxează, de multe ori e ca un refugiu, dar şi Invaţă foarte bine, a terminat primul semestru cu media generală 10 şi îşi doreşte să continue tot aşa.

Rămâneți Acasă pe frecvenţele 105.6 FM, 91,9 FM și 92,8 FM, on air sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Nota redacţiei:

Concursuri şi premii importante în ultima vreme:

  • Dance Star Cluj martie 2019

Premii: balet clasic locul 2, liric locul 2, caracter locul 1

  • YSBC Bucureşti februarie 2019 – concurs cu juriu de excepţie de la şcoli de balet renumite din lume

Premii: locul 3 balet clasic, la contemporan locul 6 si ora de studii cu juriul locul 4 – cu o concurenţă foarte mare, cu copii foarte talentaţi şi bine pregătiţi

  • Daor Grand Prix România Festival Decembrie 2018 – locul 1 clasic, locul 1 contemporan, locul 1 caracter, cea mai mare notă din concurs – primind premiul Daor Grad Prix Gold, reprezentând calificarea şi susţinerea ei la concursul Vibe Vienna 2019  şi trofeul Regina Dansului de Caracter (cea mai mare nota la dans de caracter)
  • European Grand Prix Nov 2018 – locul 1 balet clasic, locul 1 contemporan, locul 2 caracter