[FOTO] Proiectul „Reşiţa Curată – Curăţăm şi Menţinem“, un succes! Elevii au arătat că le pasă de natură!

Proiectul „Reşiţa curată – curăţăm şi menţinem“, derulat de către Primăria Municipiului Reşiţa în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi unităţile de învăţământ a fost un real succes şi în acest an. Peste 300 de elevi s-au mobilizat şi au ecologizat toate intrările şi ieşirile din municipiul Reşiţa.

În cadrul acestei acţiuni au fost strânşi, mai exact 432 de saci cu deşeuri după cum ne-a declarat şeful Direcţiei de Învăţămânţ Cultură, Tineret Sport şi Culte, Liliana Dacica, care astăzi a strâns cot la cot cu aceşti elevi, gunoaiele lăsate de oamenii fără spirit civic.

După ce au adunat sute de saci plini cu peturi si gunoi menajer, elevii au şi un mesaj pentru cei care nu respectă natura:”Dacă ne batem joc de mediul înconjurător natura se va răzbuna”. În plus, elevii au purtat şi tricouri cu mesaje sugestive, “Nu te holba vino şi ajută-mă” sau “Îmi place să dau cu mătura”. Nici cadrele didactice nu au lipsit de la igienizarea medicului înconjurător.

Şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi din Caraş-Severin s-a alăturat acestei actiuni. Purătatorul de cuvânt al instituţiei, Marius Săndulescu susţine că trebuie să protejăm natura şi să urmăm exemplul acestor elevi. Prin această actiune de ecologizare oamenii trebuie să înţeleagă că mediul înconjurator are nevoie de respect.

În cadrul acestei acţiuni au fost ecologizate rutele Lupac, Caransebeş, Anina, Văliug, Bocşa şi staţiunea Secu. La acestă acţiune au participat elevii Colegiilor Naţionale: Traian Lalescu, Diaconovici Tietz, Tehnic, Banatului Montan, alături de cei de la Liceul Teoretic Traian Vuia şi Liceul Teologic Baptist.

Prin acest proiect se doreşte conştientizarea şi implicarea tinerilor în acţiunile de curăţenie în Reşiţa şi zonele împrejmuitoare, dar şi formarea unor deprinderi de respect faţă de mediul înconjurător.

Cele mai citite

Related Articles