Explozie de viroze!

viroze

Schimbările bruşte de temperatură au dus la creşterea numărului de viroze respiratorii şi în Caraş-Severin. Cel puţin 60% la sută dintre bolnavii care trec pragul cabinetelor medicilor de familie au tuse şi febră. Cei mai afectaţi sunt vârstnicii, copiii, femeile gravide şi bolnavii cronici. Infecţiile respiratorii acute virale se pot prezenta sub mai multe forme: rinita, faringită, laringită, traheită, bronşita sau pneumonii, iar antibioticele nu sunt recomandate fără acordul medicilor pentru că cei care iau greşit aceste pastile nu fac altceva decât să îşi prelungească episoadele de răceală, pentru că tratamentul nu este adecvat cauzei reale. Pentru evitarea virozelor este recomandată o alimentaţie sănătoasă, bogată în vitamine, lichide şi repaus la domiciliu a declarat medicul de familie, Loredana Smelaş.

Diferenţele de temperatură au adus un val de viroze peste România. Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu cinci procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 81 de mii de români tuşesc, au febră şi nu mai stiu ce să ia, ca să se vindece. Situţie alarmantă şi în Caraş-Severin. Numărul celor care suferă de viroze a ajuns la 1.156 de cazuri. Afectaţi sunt şi adulţii, dar şi copii. Îngrijorător este faptul că formele de viroză evoluează rapid în pneumonii dacă nu sunt tratate la timp, susţin medicii. Astfel până la această oră au fost înregistrate 377 de pneumonii, iar 61 de persoane au fost internate în spital. Cele mai multe cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii s-au înregistrat la copii, peste 400 de viroze. Pentru evitarea virozelor medicii recomandă o alimentaţie sănătoasã, bogată în vitamine, şi repaus la domiciliu. Medicii atrag atentia încă o dată că virozele nu trebuie tratate după ureche. Nu se tratează cu niciun fel de antibiotic. Cei care iau greşit aceste pastile îşi prelungesc episoadele de răceală, spun doctorii , pentru că tratamentul nu este adecvat cauzei reale.

 Dumneavoastră cum vă trataţi împotriva virozelor?

Foto: adevarul.ro

Cele mai citite

Related Articles