Unde sunt turiştii de altădată?

Caras-Severin_kreis_tourismuskarte_R10021_2011_04_04.indd

Judeţul Caraş-Severin are atât de multe frumuseți naturale, încât e greu să le cuprinzi în doar câteva cuvinte: Clisura Dunării, Semenicul și Muntele Mic, Parcurile Naturale, Cheile Nerei, Cascada Beiușnița, Băile Herculane, o stațiune balneoclimaterică ce dăinuie din epoca romană, lacuri de acumulare, păduri seculare și ceea ce e cel mai important, oameni primitori. Cu toate acestea numărul turiștilor care vin în Banatul de Munte e relativ mic.[poll id=”67″]

Sursa foto: www.cjcs.ro

……………………………….

Hotelierii din Caraş-Severin se plâng că numărul turiştilor care înnoptează în staţiunile din judeţ scade de la an la an. O explicaţie ar fi că obiectivele turistice nu sunt promovate pe canalele media la nivel naţional. În plus, autorităţile nu se implică în dezvoltarea infrastructurii, iar ofertele pentru turişti sunt limitate. La Crivaia, turiştii pot înota în lacul Gozna pe timpul verii sau pot schia în sezonul rece. Dar asta numai dacă e zăpadă. În rest, nimic, spune administratorul unei unităţi de cazare. Nici team building-ul nu mai este ce a fost odată.

Mihaela Stoica:

 

Situaţia nu este roz nici pe Muntele Mic. Lipsa zăpezii a alungat turiştii, iar hotelierii au mers pe pierdere. Din cauza infrastructurii precare nu s-a putut folosi zăpadă artificială, afirmă unul dintre cei mai vechi investitori.

Nelu Gherga:

(Sebastian Dragomir)

1 COMENTARIU

  1. in italia,Spania,Anglia;germania ,Austria;danemarca,Irlanda,Canada,USA,Australia la munca si ti-am zis doar unde sunt prietenii mei.Mai vrei ceva???!!!!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles