Tehnologia la zi – Netflix cu `Games’ și Facebook fără `Face – recognition’

M-am tot gândit despre ce să vorbim astăzi și cum următoarea zi de vineri este black Friday de România, ar fi fost o idee!… dar mai târziu, pe 26 noiembrie, marcăm și black Friday-ul OG… cum ar zice Americanii… așadar avem timp suficient să tot povestim despre această sărbătoare a reducerilor, care ar fi trebuit să fie una singură, dar tipic nouă… sunt comercianți la care vinerea reducierilor durează o lună… și contrar ideii americane, tot după tiparul mioritic, avem câte un black Friday cel puțin în fiecare anotimp…

Apoi m-am gandit că dacă tot am vorbit despre Google Stadia, acum fix o spătămână, serviciul acela prin care puteți juca cele mai performante jocuri, fără să investiți în PC-uri și componente, doar prin a închiria un calculator de ultimă generație de undeva din serverele Google, să vă spun ceva tot despre gameing… Cum ar fi că Netflix Games prinde viață.

sursa: cdn.vox-cdn.com

Netflix Games, un nou mod de entertainment

Gigantul de streaming online, pe care milioane de oameni urmăresc filmele și serialele preferate, a venit cu o decizie îndrăzneață atunci când și-a deschiz propria divizie de jocuri. Netflix Games pare a fi răspunsul agresiv în fața lui Apple Arcade, iar celebra platformă începe să-și deschidă porțile în tot mai multe regiuni.

Inițial, acest experiment al Netflix a fost disponibil într-o formă rudimentară în Polonia, Italia și Spania, dar pe măsură ce procesul de dezvoltare accelerează iar forța de lucru este asigurată, tot mai mulți utilizatori se vor putea bucura de titluri bazate pe producțiile originale regăsite în catalogul companiei.

Cum poți instala jocurile oferite pe Netflix Games?

Așadar, potrivit jurnaliștilor tech de pe zonă, Dacă ești eligibil (momentan nu am văzut opțiunea disponibilă în România), odată ce intri în aplicația Netflix vei observa secțiunea Games. Acolo îți sunt prezentate primele jocuri lansate de companie.

Procesul este foarte simplu: selectezi titlul dorit, pe care îl vei instala prin intermediul magazinului de aplicație aferent (vezi Play Store). Odată instalat, îl vei putea juca direct din aplicația Netflix.

sursa: about.netflix.com

Ce titluri sunt deja disponibile?

Serviciul este încă tânăr, deci oferta de jocuri este oarecum limitată, până când întregul segment va fi pus pe picioare. Astfel, veți putea încerca Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast și Teeter Up.

După cum spuneam, Netflix are planuri mari pentru această arie. Studiouri vor începe să fie achiziționate, dezvoltatori vor fi puși la treabă, toate acestea pentru a ne oferi un nou mod de a experimenta serialele și filmele noastre preferate. Personal, aș fi interesat de o adaptare Dark sau Altered Carbon și nu cred că gigantul duce lipsă de potențial, aflăm de pe ZonaIT.

Facebook renunță la sistemul Facial Recognition

sursa: see.news

Și dacă aici în Tehnologia la zi vorbim despre o varietate de domenii din categoria tech, IT, gadget-uri și social media am inclus și o altă informație interesantă pe care nu am vrut să o las să scape, despre cea mai mare platformă de socializare din lume.

Facebook, sau Meta după noua denumire, a anunțat săptămâna aceasta că renunță la funcția de recunoaștere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii și videoclipuri, invocând preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii, scrie Reuters, citată de Digi24.

Eliminate completă până în luna decembrie

Eliminarea recunoașterii feței de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine în timp ce industria tehnologiei s-a aflat în ultimii ani în mijlocul unei polemici cu privire la etica utilizării ei.

Vestea vine, de asemenea, într-o perioadă în care compania ex Facebook, actuală Meta a fost supusă unui control intens din partea autorităților de reglementare și a legiuitorilor, cu privire la siguranța utilizatorilor și la o gamă largă de abuzuri pe platformele sale.

Eliminarea va fi implementată la nivel global și este de așteptat să fie finalizată până în decembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Fără nume și sugestii în fotografii

Compania, care săptămâna trecută s-a redenumit Meta Platforms, a declarat că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook au optat pentru setarea de recunoaștere a feței, iar schimbarea va șterge acum „șabloanele de recunoaștere facială” a peste un miliard de persoane.

Facebook a adăugat că instrumentul său automat de text, care creează descrieri de imagini pentru persoanele cu deficiențe de vedere, nu va mai include numele persoanelor recunoscute în fotografii după eliminarea recunoașterii feței.

În viitor, funcția se va limita la anumite servicii, cum ar fi ajutarea oamenilor să obțină acces la conturile lor blocate sau să deblocheze un dispozitiv personal, a spus Facebook în postarea de blog.

Cele mai citite

Related Articles