Tehnologia la zi – De la Facebook la Metaface sau „Old People’s App”

Și dacă în articolul de ieri am vorbit despre lansarea renăscutului MacBook Pro, care a avut loc la începutul săptămânii acesteia, ei bine… acum cred că este cazul să privim spre ce urmează să se întample săptămâna viitoare, nu chiar mâine, la începutul ei, ci joi, în 28 octombrie.

Despre ce să fie vorba oare?! Despre Facebook bineînțeles, o parte esențială din viața a peste 2 miliarde de utilizatori, cât are, groso modo, în prezent Facebook-ul membri în lume! Și dacă tot suntem la categoria statistici, potrivit Wikipedia, în România Facebook avea 500 de mii de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook.

Creat pentru sutdenți – deschis tuturor

Creat inițial la Harvard, SUA, Facebook era la origine o rețea socială cu circuit închis pentru studenții acestei universități, ulterior ea s-a deschis și altor universități americane.

La început verificarea apartenenței la o universitate se făcea prin e-mail-ul studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor.

Imediat Facebook a devenit foarte popular dar și controversat, fiind interzis în câteva țări din Orientul Mijlociu.

Controveste, scurgeri și GDPR

De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran, dar nu intrăm mai mult în asemenea detalii, pentru că acestea sunt alte subiecte și se poate ajunge cu discuția până la celebrul caz Cambridge Analytica, prin care, în linii mari, se presupune că Donald Trump a fost ajutatat de scurgerile de informații având caracter personal și privat din Facebook, pentru a ajunge președintele Statelor Unite ale Americii… și sper că ați observat că am zis că „se presupune”… asta pentru că problema este atât de complexă și stufoasă, încât încă apare încețoșată… așa că astăzi vorbim doar despre companie, nu și despre problemele ei cu legea.

Facebook își schimbă identitatea

Așadar… revenind… joia viitoare, în 28 octombrie, Mark Zuckerberg, fondatorul și conducătorul rețelei de socializare, va participa la conferința anuală Connect, unde va anunța mare anunuț mare – Facebook își schimbă identitatea!

Iar prima dintre schimbări o va suferi chiar numele. Această măsură face parte din planul gigantului tech de a construi un așa numit metaverse.

Chiar dacă plănuiește să anunțe schimbarea în cadrul marelui eveniment, CEO-ul Facebook ar putea face informația publică chiar și mai devreme.

Și înainte să vă întrebați ce nume va purta, potrivit Zona IT, este foarte probabil ca această schimbare să afecteze doar compania mamă. Știți voi, cum a făcut Google când a devenit Alphabet, dar este încă Google. Doar că de această dată, vom avea un ecosistem care mai cuprinde Instagram, WhatsApp, Oculus și multe altele.

Un alt FB mai bun

Iar toate acestea conduc spre metaverse-ul la care tot visează Zuckerberg și încercarea de a schimba părerea publicului care consideră Facebook doar o rețea de socializare. Și poate că Zucc s-a plictisit să fie mereu în lumina reflectoarelor pentru cele mai greșite motive, câteva pomenite deja mai devreme, și vrea să se concentreze și pe alte arii.

Și dacă tot numele va fi prima dintre schimbări, de pe Hotnews.ro aflăm că până acum există doar speculații și propuneri, așa că hai să trecem și noi în revistă câteva, iar două dintre ele sunt cele mai des întâlnite ipoteze sunt Meta sau Horizon, dar în glumă userii au propus nume precum Fakebook, Zuckerverse sau „Old People’s App” – și dacă ne gândim mai chiar așa este… o rețea for old people.

Și dacă tot am vorbit despre Facebook… dați un follow și un like și paginii de Facebook Radio Romania Resita.

sursa foto: campaignlive.co.uk

De același autor

Related Articles