Google Maps în vremea pandemiei

Pe masură ce trece timpul iar tehnologia și aplicațiile mobile se actualizează, toate acestea încep să devină, daca nu indispensabile, cel puțin tot mai utile utilizatorilor de rând și nu numai!
Vorbim despre aplicații care au fost folosite mai mereu de către fiecare dintre noi în parte, fie din curiozitate, fie din necesitate, acum însa, în vremea pandemiei, actualizările acestor aplicații aduc funcții noi, în pas cu vremurile.

Despre cât de utilă a fost și este aplicația Google Maps, care mai nou afișeaza răspândirea virusului SARS-COV-2, aflăm în continuare.

Regăsit cu familia după 12 ani

Pe lângă like-uri, postări, știri, informații, jocuri, entertainment casnic, mai ales acum în vreme de pandemie, și pagini de socializare, unde ne mai lustruim stima de sine, tehnologia are și alte aspecte importante care vin în ajutor, cum ar fi exemplul unui tânăr din Indonezia, care a fost răpit când avea cinci ani, s-a reîntâlnit cu familia sa, după ce a folosit Google Maps pentru a găsi piața în care și-a amintit că îl ducea bunica lui în copilărie.

Ervan Wahyu Anjasworo, care acum are vârsta de 17 ani, a fost răpit un artist de stradă în timp ce se întorcea spre casă, transmite Daily Mail.

Bărbatul i-ar fi spus că îl va însoți pe drumul spre locuința lui, dar, în schimb, l-a răpit și l-a obligat să rămână cu el.

După doi ani petrecuți pe stradă, bărbatul a fost prins de poliție, iar tânărul a ajuns într-un orfelinat. Acolo, el a început să-și amintească momente și locuri din copilăria lui și a căutat pe Google Maps o piață, unde știa că mergea cu bunica lui când era mic.

Tehnologia vine în ajutor

Așa că tehnologia a venit în ajutorul lui „Big Time” cum ar spune dezvoltatorii aplicației Google Maps, aplicație care în urma celor mai recente actualizări aduce lucruri mai mult decât interesante și importante pentru călători, printre care o nouă funcție a serviciului Google Maps, care va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă geografică, transmite CNBC.

Informaţiile provin de la Johns Hopkins, New York Times și Wikipedia şi vor fi afişate pe o hartă în culori, cu o medie pe şapte zile a noilor cazuri la 100.000 de locuitori, într-o anumită zonă. Harta va fi disponibilă în 220 de ţări şi teritorii.

Activată de la secțiunea Map Details, noul tip de hartă folosește media cazurilor de infectare COVID raportate în ultimele 7 zile, ilustrând riscul de călătorie folosind o paletă de culori sugestive. Cu cât culoarea afișată este mai închisă, cu atât mai mare este pericolul.

Planificați-vă vacanța, în pandemie, cu Google Maps

Pentru o mai bună interpretare a informației prezentate, fiecare regiune va avea o etichetă cu media numărului de cazuri raportate la 100.000 de locuitori și o săgeată, indicând tendința de creștere sau diminuare a cazurilor de infectare.

Google precizează că datele privind trendul de răspândire COVID-19 sunt prelevate din surse oficiale (autoritățile locale și Organizația Mondială a Sănătății), disponibilitatea acestora variind de la o regiune la alta.

Asta înseamnă că utilizatorii pot folosi Google Maps pentru a vedea stadiul epidemiei de Covid-19 în zona unde se află, ceea ce poate fi de ajutor dacă boala se va răspândi mai rapid în această toamnă şi în iarnă. Utilizatorii vor putea vedea şi dacă există o epidemie în creştere într-o anumită zonă înainte de a-şi face planuri de călătorie.

Funcţia este disponibilă pe iPhone-uri şi pe telefoanele cu sistem Android.

sursa foto: go4it.ro

De același autor

Related Articles