Bard, noul chatbot de la Google

Google a lansat oficial Bard, noul său chatbot bazat pe inteligență artificială, care promite să fie un rival pentru ChatGPT. Bard este disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii și Marea Britanie care se înscriu pe o listă de așteptare pe site-ul bard.google.com.

Bard este proiectat să completeze motorul de căutare Google, oferind răspunsuri la întrebări bazate pe text și generând schițe scrise pentru diverse subiecte. Chatbot-ul folosește LaMDA, o tehnologie de învățare automată inventată de Google în 2017, pentru a produce răspunsuri naturale și relevante.

Google spune că Bard poate fi folosit pentru a stimula productivitatea, creativitatea și curiozitatea utilizatorilor. De exemplu, i se poate cere lui Bard să ofere sfaturi pentru citit mai multe cărți, să explice fizica cuantică în termeni simpli sau să stârnească idei pentru un articol de blog.

Cu toate acestea, Bard nu este perfect și are încă limitări în anumite domenii, cum ar fi codificarea și menținerea contextului în conversații mai lungi. Google afirmă că va actualiza continuu modelul lingvistic al lui Bard cu versiuni mai noi și mai performante.

Google a demonstrat chiar capacitățile lui Bard prin scrierea unei postări pe blog cu ajutorul chatbot-ului. Postarea spune că Bard a oferit o schiță și a sugerat modificări pentru articol.

Bard este cel mai nou produs al Google care folosește inteligența artificială generativă pentru a crea conținut original. Compania a anunțat recent că va introduce funcții similare în aplicațiile sale de lucru (Google Workspace).

Bard se confruntă cu ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI și susținut de Microsoft. ChatGPT este capabil să genereze texte coerente și creative pe baza unui model lingvistic uriaș antrenat pe miliarde de cuvinte din internet.

ChatGPT a fost lansat în 2019 și a fost supus unor teste riguroase de către jurnaliști și cercetători. Unele dintre rezultatele testelor au fost amuzante sau impresionante, dar altele au fost controversate.

Pentru a evita astfel de situații neplacute, Google limitează numărul de interacțiuni care pot avea loc între Bard și utilizatorii săi. De asemenea, Google cere permisiunea utilizatorilor pentru a accesa conversațiile lor cu Bard și le păstrează timp de până la trei ani.

Google speră că Bard va fi un serviciu util și distractiv pentru utilizatorii săi și va contribui la progresul inteligenței artificiale în domeniul limbajului natural.

De același autor

Related Articles