Team 1 Reșița a câștigat Triatlonul rezistenței: X-Man România!

595

Team One Reșița a câștigat cea de-a VIII-a ediție a triatlonului X-Man România, care cuprinde probe de înot, ciclism și alergare, pe distanțe foarte lungi și s-a desfășurat la Oradea.

Reșițenii au concurat în formula: Bogdan Ibănișteanu –înot, Florin Logofătu –alergare și Dragoș Manolea-ciclism.

Cei trei au optat pentru ”Iron distance”-cea mai lungă pentru toate probele: 3800 metri la înot, 180 km la ciclism și 42,2 km la alergare. Înotătorul Bogdan Ibănișteanu a concurat în apa Lacului Săldăbagiul de Munte și a ajuns la sosire după 59 de minute și 30 de secunde. A predate ștafeta lui Dragoș Manolea, care a participat în cursa de ciclism pe care terminat-o după 5 ore și 53 de minute.

În final a concurat Florin Logofătu în proba de maraton.

În total, Team One Reșița a înregistrat zece ore, 32 de minute, 23 de secunde și 20 de sutimi și a câștigat trofeul, în probele lungi. Au fost mulți participanți din România, dar și din Ungaria.

I-am transmis felicitările înotătorului Bogdan Ibănișteanu:

”Mulțumesc frumos! A fost ceva nou pentru noi, pentru că am ales variantele Ironman, cele mai lungi distanțe. Și ne bucurăm că s-a terminat cu acest succes, chiar dacă a fost foarte solicitant. Florin Logofătu a fost cel care ne-a propus să participăm la această ediție X-Man România și ne-am pregătit pentru competiție cam de jumătate de an. La Oradea ne-am testat limitele. Pentru anul acesta mai avem Triatlonul Lacului Văliug, în august și Transfier pe Transalpina, în luna septembrie”.

Pentru cei trei urmează Triatlonul Lacului Văliug, pe 12 august, unde doresc să-și păstreze tiltlul.

sursa foto: Bogdan Ibanisteanu

Cristina Corocan