România este reprezentată de 5 reşiţeni la Campionatele Balcanice de lupte de la Sarajevo

441

5 luptători reșițeni vor lua parte în această săptămână la Campionatul Balcanic de la Sarajevo cu mari șanse la cucerirea de medalii.

Este vorba despre Raul Badea la 44 kg, Florin Gafton la 80 de kg și Erich Loidl la 80 kg,  toți de la Clubul Sportiv Școlar Reșița și Radu Gabriel la 85 de kg și Cosmin Roman la 69 de kg, ambii de la CSM Reșița, ne-a spus antrenorul secund al lotului național de lupte juniori mici, reșițeanul Florin Dință, prezent în studioul Radio Reșița alături de unul dintre pretendenții la medalii, Erich Loidl și de antrenorul secund al lotului național de lupte seniori al României, reșițeanul Andrei Franț.

Andrei Franţ a ţinut să-l felicite pe Erich Loidl pentru rezultatele sale:

”Îl felicit încă o dată pentru rezultatele pe care le-a obținut și îi doresc mult succes în continuare. Este o speranță a luptelor reșițene și sperăm să reușească să se afirme pe plan internațional cu rezultate remarcabile.”  

”Am avut un început de an foarte bun pentru mine, deoarece am devenit campion național pe saltea,la școlare și pe plajă. Am participat și la Campionatele Europene și acum sper la o medalie la Campionatul Balcanic și să ies campion la Cupa României de cadeți și la Cupa României de juniori”, a spus Erich Loidl, care are 16 ani și care s-a luptat la naționale de la egal la egal cu sportivii de 120 kg.

 

”Avem șanse și speranțe să aducem pentru România trei medalii de la aceste Campionate Balcanice”, spune Florin Dință.

Sportivii sunt pregătiți de antrenorul emerit Adrian Dacica și de prof. Florin Dință.

Campionatele Balcanice de lupte se vor desfășura la Sarajevo, în perioada 7-9 septembrie, iar sportivii care reprezintă România la aceste întreceri au fost triați în urma unei riguroase selecții desfășurate luna trecută la București.

Cristina Corocan