Reșițeanca Alina Vuc a contribuit decisiv la obținerea celor mai bune rezultate la o ediţie a Campionatelor Europene după Revoluţie!

206

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, că medaliile obţinute la Campionatele Europene din Rusia, una de aur, una de argint şi trei de bronz, reprezintă cea mai mare performanţă a României la o ediţie a Campionatelor Europene după Revoluţia din 1989.

”A fost un concurs deosebit cu rezultate excelente pentru noi. Practic este cel mai bun rezultat al României după Revoluţie la o ediţie a Campionatelor Europene. Eu sunt mai rezervat în ceea ce priveşte pronosticurile, pentru că este o concurenţă drastică la Europene, dar ştiam că avem în lot sportivi care pot obţine rezultate remarcabile. Şi aşa s-a şi întâmplat”, a spus pentru Agerpres, Pîrcălabu.

”Mihai Mihuţ a demonstrat încă o dată forma în care se află şi a luat aurul şi la Europene. El nu a pierdut în nicio competiţie la care a participat anul acesta. Mă bucur foarte mult pentru el, mai ales că la sfârşitul săptămânii se însoară. Şi-a făcut un frumos cadou de nuntă cu acest titlu european”, a adăugat preşedintele.

Surpriza din delegaţiei României a reprezentat-o Alexandra Anghel, medaliată cu bronz la 72 kg. ‘Ea este surpriza plăcută a lotului nostru. E o sportivă tânără, se află în primul său an la senioare şi a demonstrat că are valoare prin această medalie’, a menţionat Pîrcălabu.

Alina Vuc: luptă la cea mai mică categorie, dar are ambiția și determinarea unui gigant!

De asemenea o contribuție importantă a avut-o reșițeanca Alina Vuc, despre care reprezentanții Ferderației de specialitate spun că, cităm:” luptă la cea mai mică categorie, dar are ambiția și determinarea unui gigant.”

▪️Alina Emilia Vuc ( 24 ani)

▪️Club: CSA Steaua – antrenor Mihai Stroia

▪️Antrenori lot: Nikolay Stoianov și Petru Toarcă

▪️Antrenor descoperitor: Nicolae Constantin

▪️Medic: Adriana Limona

▪️Maseur: Marcela Scorteanu

▪️Metodist: Horațiu Albu

▪️Alina Emilia Vuc ( 24 ani)
▪️Club: CSA Steaua – antrenor Mihai Stroia
▪️Antrenori lot: Nikolay Stoianov și Petru Toarca
▪️Antrenor descoperitor: Nicolae Constantin
▪️Medic: Adriana Limona
▪️Maseur: Marcela Scorteanu
▪️Metodist: Horațiu Albu.

Alina a adus României 13 medalii de la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale, a întrat în istoria Federației Române de Lupte ca fiind prima sportivă la lupte feminine care a obținut o medalie la Campionatul Mondial de seniori (locul II Paris 2017), S-a clasat pe locul II cu echipa României de lupte feminine la Cupa Europei pe Națiuni Moscova 2017 fiind pentru prima dată când echipa României de lupte feminine urcă pe podiumul de premiere. S-a calificat cu echipa României la Cupa Mondială care s-a desfășurat în Japonia anul acesta ocupând locul VII, întâlnind cele mai bune reprezentative ale lumii. Pentru aceste performante România, Banatul, Reșița, ar trebui să-i fie recunoscătoare, a afirmat antrenorul care a descoperit-o pe Alina, Nicolae Constantin.

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte a primit la final steagul oficial al competiţiei care în 2019 va fi găzduită de Bucureşti. ‘Am primit steagul competiţiei, e o mare plăcere pentru noi să fim gazdele Campionatelor Europene anul viitor. Pentru prima oară după 40 de ani România va organiza o ediţie a Europenelor. Sunt sigur că ne vom ridica la nivelul aşteptărilor. Faptul că anul acesta am câştigat 5 medalii, iar în 2019 vom concura acasă nu creează o presiune suplimentară pentru sportivii noştri. Cu siguranţă vor da totul pentru a obţine maximum în faţa propriilor spectatori’, a precizat Pîrcălabu.

România a încheiat cu un bilanţ de cinci medalii Campionatele Europene de la Kaspiisk: greco romane – aur – Mihai Mihuţ (cat. 63 kg), bronz – Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg); lupte libere – bronz – Ivan Guidea (cat. 61 kg); lupte feminin – argint – Alina Vuc (cat. 50 kg), bronz – Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg).

Sursa foto: Federația Română de Lupte

Cristina Corocan