[UPDATE] Nouă medalii pentru România la CE de gimnastică

Larisa IordacheDuminică, 18 mai, ora 17

Românca Larisa Iordache a câştigat medalia de aur și titlul de campioană continentală în finala de la sol, a obținut argintul la bârnă și bronzul la sărituri, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia. Timișoreanca Diana Bulimar a ocupat locul patru în finala de la sol.

La acestea se adaugă și extraordinara performanță, medalii de aur pentru România sâmbătă în finala pe echipe, unde gimnastele noastre au cucerit pentru a şaptea oară titlul de campioană a Europei.

În total, la actuala ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică feminină de la Sofia, senioarele şi junioarele noastre au cucerit nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint şi două de bronz.

Duminică, 18 mai, ora 13

 Echipa de junioare a adus României încă trei medalii astăzi în finalele pe aparate de la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia. Andreea Iridon a câştigat medalia de argint la sol și la bârnă, Laura Jurcă a câştigat medalia de argint în finala de la sărituri.

Sâmbătă, 17 mai

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a cucerit titlul de campioană continentală, la Sofia.

Cu un total de 172,754 puncte, echipa compusă din Larisa Iordache, timișoreanca Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi Alina Stănilă cucerit medaliile de aur. Argintul a revenit reprezentantelor Marii Britanii, iar bronzul echipei Rusiei.

Joi, 15 mai

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat joi, 15 mai, de pe locul doi în finala pe echipe la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia. Lotul compus din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi Alina Stănilă, a fost devansat de Marea Britanie.

Clasament: 1. M. Britanie 172.147 puncte, 2. România 171.130 p, 3. Rusia 170.621 p, 4. Italia 166.928 p, 5. Germania 166.695 p, 6. Elveția 163.663 p, 7. Belgia 162.630 p, 8. Spania 162.271 p.

Larisa Iordache s-a calificat în toate finalele pe aparate (sărituri, paralale, bârnă şi sol), iar Diana Bulimar este calificată la sol, şieste a doua rezervă la bârnă şi a treia la paralele.

Echipa României va lupta pentru un loc pe podium sâmbătă, de la ora 15, iar duminică după-amiază vor avea loc finalele pe aparate.

România a evoluat joi în ultima subdiviziune în care au mai evoluat loturile Germaniei, Rusiei, Belgiei, Spaniei, Marii Britanii, Franţei şi Italiei.

Sursa foto: stiri.tvr.ro

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles