Fostul gimnast reșițean, Marius Tobă a sărbătorit împreună cu noi aniversarea celor 22 de ani!

1286

Fostul gimnast Marius Tobă, multiplu laureat la Campionatele Mondiale şi Europene se află pentru câteva zile, acasă, în orașul natal, Reșița. Miercuri seara a participat la sărbătoarea Radio Reșița, a fost alături de noi la ceas aniversar cu același entuziasm și optimism ce-l caracterizează:

”Bine v-am găsit! Vizitez și eu prietenii dragi, care au avut zi de naștere, plus că îmi este dor de locul meu natal. Cum am și eu ceva timp liber, cum vin acasă. În rest, mă ocup de pregătirea fiului meu, Andreas, al cărui manager sunt. Sunt de două zile în Reșița, mi-am vizitat sora, am fost în vacanță la Crivaia, iar acum am venit la aniversarea Radio Reșița. Vă doresc să rămâneți așa cum vă știu, toată trupa să fie sănătoasă. Vă doresc succes în continuare, sunt cu sufletul și inima la voi.”

După 32 de ani cât a practicat gimnastica de performanță se preocupă de carierea sportivă a fiului său și își dorește ca acesta să ajungă cât mai sus în gimnastica mondială.  Andreas Tobă a participat până acum la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Campionate Mondiale și Europene. Andreas este un ”pion” principal în echipa Germaniei și poate excela în finale la bară și cal cu mânere.

”Fiul meu concurează pentru Germania, la fel ca și mine.Eu am fost ”obligat” să plec în Germania să-mi rezolv problemele de sănătate. Cei de acolo m-au ajutat și pentru asta le sunt dator. La vremea aceea cei din Federația Română de Gimnastică nu mi-a putut asigura tratamentele de care aveam nevoie să fiu în formă”, a mai spus Marius Tobă.

”Starea gimnasticii românești este în progres, dar foarte lent, pentru că financiar nu prea există susținere și foarte mulți antrenori au plecat să antreneze în străinătate”, susține fostul performer mondial.

Marius Tobă are 50 de ani și locuiește, în prezent, la Hannover, unde se ocupă de pregătirea fiului său, Andreas, care participă cu naționala Germaniei în aceste zile la Campionatele Europene de gimnastică de Glasgow, cu gândul la medalii.

Cristina Corocan