Dacia 108 e gata să reintre în competiţii! Replica faimosului automobil de curse va fi pilotată de Andrei Rotaru

Dacia 108, maşina  care readuce în atenţia reşiţenilor perioada romantică şi frumoasă a sportului cu motor din urbea de pe Bârzava, e gata să reintre pe circuit! Automobilul de curse cu care gonea la începutul anilor 80 celebrul Werner  Hirschvogel  pare că s-a scuturat de praf şi rugină şi se pregăteşte să facă saltul peste timp, la startul competiţiilor auto din actualul sezon. Proiectul de construire a replicii unui automobil cu valoare de simbol a început în luna decembrie a anului trecut, la iniţiativa unor reşiţeni inimoşi. Andrei Rotaru, preşedintele Retromobil Caraş-Severin şi colegii care îi împărtăşesc pasiunea au investit multă muncă şi pricepere, pentru a transforma o Dacie obişnuită în faimoasa “108”. Proiectul e finalizat acum, iar Andrei Rotaru a ţinut să mulţumească, într-o postare pe facebook, tuturor celor care au pus umărul la concretizarea sa:

Dacia 108 nu mai este un proiect, este o realitate!!! In 2021, la cei 250 de ani aniversari ai Reșiței, dovada vie că prin oamenii ei, visele celor tineri devin realitate, iar tradiția (automobilistică) încă se păstrează!! Celor care mi s-au alăturat in această “nebunie” și fără de care Dacia 108 nu ar fi ajuns vreodată să prindă viață din nou, le sunt recunoscător :

Echipa tehnică: Luci Negru, Brumar Bruno, George Mitulețu, Olson Parts, Kosty Kos Baboi, Gruia Nicu, Alexandra Citac, Zaiba Iulian, Alina Nicoleta, Sorin Handrugan , Florentin Ovidiu Panescu. Consultanța tehnică: Adrian Apostu, Nagy Emil, Dan Spuderka, Vlad Andrei Dorobantu. Cursuri pilotaj: Ungur Daniel. Imagini și fotografii: nimeni altul decât Daniel Puscau! Nu în ultimul rând, Ileana Rotaru, pentru susținerea necondiționată!”, scrie Andrei Rotaru.

Dacia 108 va fi prezentă în mai multe competiţii automobilistice, iar la volan se va afla chiar Andrei Rotaru. Nu întâmplător, replica faimosului automobil a fost realizată anul acesta. În 2021, Reşiţa celebrează 250 de ani de istorie industrială, iar campionul Werner Hirschvogel ar fi împlinit 90 de ani.

Cele mai citite

Related Articles