CSS Reșița, pe podium la Campionatul Național Școlar de lupte

358

La Sfântu Gheorghe a avut loc finala campionatului național școlar de lupte libere.

Sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar Reșița s-au întors cu 3 medalii, două la individual și una pe echipe. Sportivul Erich Loidl a devenit campion național la categoria 76 de kg, iar bronzul a fost obținut Florin Gafton în cadrul categoriei 85 de kg și Andrei Tot categoria la categoria 100 de kg.

Antrenorul coordonator Florin Dință a vorbit despre rezultatele înregistrate de sportivii pe care-i pregătește împreună cu antrenorul emerit, Adrian Dacica:

”Suntem foarte mulțumiți pentru că sportivii sunt în creștere. Eric a luat bronzul anul trecut, iar acum a intrat în posesia medaliei de aur. Florin Gafton este la prima sa participare la Campionatele Naționale Școlare și a ieșit pe locul III. A pierdut în semifinalele doar la două puncte. Și Andrei Tot s-a remarcat în cadrul categoriei sale.”

În cadrul competiției de lupte libere finala campionatului național școlar, Clubul Sportiv Şcolar Reșița a obținut locul 3 în clasamentul pe echipe, după CSS Odorheiu Secuiesc și CSS Viitorul Cluj-Napoca.

Vizează să urce pe podium la Campionatele Internaționale ale Slovaciei

La finalul acestei săptămânii luptătorii reșițeni, componenți ai lotului național de juniori, vor participa la un puternic concurs în Slovacia, unde vor fi prezente peste 10 națiuni. Vizează să urce pe podium cu toți cei 4 reșițeni, componenți ai lotului național de juniori, lot ce se pregătește la Reșița. Vor concura la Internaționalele Slovaciei: Erich Loidl, Florin Gafton, Andrei Tot, toți de la CSS Reșița și Auraș Badea de la CSM Reșița.

În perioada 10-12 iunie vor avea loc Campionatele Naționale de la Botoșani, unde CSS Reșița va avea alți reprezentanți.

Cristina Corocan

sursa foto: Florin Dință