[AUDIO] Radu Bote e oficial noul antrenor al echipei de handbal CSM Reşiţa! Mâna lui dreaptă… e extrema stângă Florin Dospinescu

Tehnicianul Radu Bote a fost numit în funcţia de antrenor al echipei de handbal CSM Reşiţa. El îl înlocuieşte pe Bojan Butulija, de care gruparea reşiţeană s-a despărţit în această iarnă, în urma remanierii impuse de nevoia reducerii cheltuielilor secţiei de handbal. Radu Bote va fi asistat de secundul Florin Dospinescu, care rămâne şi jucător al formaţiei reşiţene. Noul cuplu de antrenori reprezintă cea mai bună soluţie pentru CSM Reşiţa în contextul actual, apreciază Cristi Pătru, coordonatorul secţiei de handbal a rosso-nerilor.

“Este cea mai bună variantă în momentul de faţă, vizavi de strategia pe care clubul nostru o abordează în următoarele 5-6 luni de zile. Voi încerca să argumentez un pic. Pot să spun că Radu Bote cunoaşte cel mai bine toţi copiii şi tinerii de la club, pentru că majoritatea i-au trecut prin mână. Despre Dospinescu pot să spun că este un lider în teren şi, mai mult decât atât, cunoaşte foarte bine toţi jucătorii de la echipele adverse. Eu sper ca echipa aceasta să funcţioneze foarte bine. 

Care este situaţia lotului în acest moment? 

Spre surprinderea mea, şi spre bucuria mea totodată, pot să spun că în afară de Răzvan Szopka, cu care sunt în discuţii – el încă nu s-a decis în ce direcţie vrea să meargă – cu restul am închis pe cale amiabilă, şi aici pot să-i menţionez pe cei trei jucători sârbi, care şi-au găsit echipe, doi în Macedonia  şi unul în Serbia. Se pare că georgienii au acceptat oferta noastră şi vor veni la pregătiri, în data de 27 ajung în ţară. Spre surprinderea mea, repet, au rămas să ne ajute în următoarele 5-6 luni de zile.

Florin Dospinescu este şi un handbalist important al formaţiei reşiţene, va rămâne el şi în teren ca jucător?

Da, categoric da. Asta a fost şi înţelegerea, să rămână în teren şi să ne ajute şi ca antrenor secund.

Cristi Pătru este în continuare coordonatorul secţiei de handbal CSM Reşiţa?

Cristi Pătru este retras după meciul cu Vaslui, dar v-a spus că ajută cu mare drag, este un loc de muncă unde vine cu plăcere. Cristi Pătru îşi doreşte linişte, nu-şi doreşte putere şi carieră, ci o strategie realistă, adaptată la noile vremuri. Îşi doreşte ca toată lumea să cunoască şi să îmbrăţişeze această strategie. Încă nu am discutat situaţia mea personală, probabil că zilele acestea o să discutăm şi despre situaţia mea, care consider că e cea mai mică problemă în contextul actual”, a spus Cristi Pătru, care a decis să rămână alături de rosso-neri într-un moment dificil.

Revenind la noul antrenor, să remarcăm că Radu Bote a fost primul coordonator al secţiei de handbal înfiinţate la CSM Reşiţa în 2017, după desfiinţarea grupării HC Adrian Petrea. În ultima perioadă, el a pregătit echipa de juniori I a rosso-nerilor, ceea ce îl face omul cel mai potrivit pentru a asigura legătura dintre echipa mare şi juniorii de perspectivă din pepiniera reşiţeană. Secundul lui Radu Bote, handbalistul Florin Dospinescu, este şi el binecunoscut suporterilor reşiţeni. Extrema stângă de 34 de ani a mai jucat în urmă cu cinci ani la Reşiţa, iar la finalul anului trecut a revenit în formaţia reşiţeană. Anterior, Dospinescu jucase la AHC Dunărea Călăraşi, formaţie care a fost nevoită să se retragă din Liga Zimbrilor din cauza problemelor financiare. Rosso-nerii reşiţeni au început deja pregătirile, pentru că primele jocuri oficiale bat la uşă: în zilele de 3 şi 4 februarie, CSM Reşiţa va întâlni formaţiile CSM Focşani, respectiv CSM Bucureşti.

De același autor

Related Articles