[AUDIO-FOTO] România aleargă într-o cursă inedită, ce străbate țara pe toată lungimea ei, într-un ultra-maraton de aproape 1.000 de kilometri

381

Iubitorii de mișcare în aer liber sunt așteptați să participe la evenimentul sportiv inedit ”Aleargă România”, un ultra maraton care străbate România pe toată lungimea ei. Participanții au la dispoziție 7 luni, până în 31 decembrie, pentru a-și acumula kilometri pe care îi parcurg în viața reală (atât cei din antrenamentele tale regulare cât și cei din concursuri) și a progresa pe harta virtuală de la Start până la Finish.

Toți participanții care finalizează „cursa” cu succes primesc catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea (belt buckle).

Inițiatorul evenimentului, timișoreanul Ciprian Ștefănescu, a explicat cum se desfășoară evenimentul:

Scopul a fost de a da oamenilor ocazia de a rămâne activi, în condițiile în care din cauza crizei prin care trecem, majoritatea evenimentelor din lumea reală, evenimentelor de alergare, au fost fie amânate pentru toamnă, fie chiar anulate. Ne-am gândim să dăm, cumva, oamenilor o motivație suplimentară de a rămâne activi, de a-și utiliza kilometri pe care-i parcurg în antrenamentele lor obișnuite. Oamenii acumulează acești kilometri și avansează de-a lungul unei hărți virtuale, ce străbate România din punctul cel mai vestic până la punctul cel mai estic. Sunt aproape 1000 de km între cele două puncte. Se pleacă de la granița dintre România, Serbia și Ungaria, de la Triplex Confinium și se ajunge în partea cealaltă a țării după aproximativ 7 luni, după plaja Sulina. Startul s-a dat în 1 iunie, dar oamenii se pot alătura și pe parcurs cu condiția să se încadreze în termenul de 7 luni. Pot participa toți cei care doresc,din toate zonele țării, respectând toate măsurile impuse de autorități. Monitorizarea progresului participanților se face prin intermediul unui formular online, care se va completa la finalul zilei cu distanța parcursă și cu atașarea unei poze sau orice altă dovadă a distanței parcurse. Acest ultra-maraton nu este un concurs, este foarte greu să fie întocmit un clasament virtual, fiecare participant are parte de condiții de alergare diferite. Pe noi ne interesează să dăm oamenilor un motiv pentru a rămâne activi. E nevoie de o doză de perseverență și determinare, acestea ne interesează mai mult în evenimentul nostru, decât vine ajunge primul într-o cursă ”virtuală”. Pentru cei interesați există și opțiunea cursei dus-întors, undeva la aproape 2000 de km în 7 luni. Printre participanți se află și mulți bănățeni, dar oamenii reacționează la această idee, participanți din toate colțurile țării. Dorim să creem această o comunitate a pasionaților de mișcare. Se poate participa atât în alergare, cât și pe jos. Vorbim de kilometri făcuți intenționat, în antrenament, nu de cei parcurși zilnic prin casă, pentru treburile cotidiene sau la cumpărături. De asemenea, participanții postează poze cu zonele în care au alergat, care pot fi și diferite obiective turistice”, a spus Ciprian Ștefănescu.

Cel mai tânăr participant este o adolescentă de 14 ani, iar cel mai în vârstă are 65 de ani. Sunt participanți din toate zonele ale României, dar și din străinătate, din: Norvegia, Canada, Olanda.  

Evenimentul sportiv ”Aleargă România” a început în data de 1 iunie și este organizat de Asociației SightRunning din Timișoara.

”Important este să ducă această provocare până la capăt; contează mai puțin pe ce loc ajung, cât faptul că au găsit tăria, consecvența și determinarea pentru a o finaliza cu succes”, a concluzionat Ciprian Ștefănescu.

Detalii găsiți și pe pagina evenimentului: https://www.sightrunning.ro/alearga-romania/?fbclid=IwAR2Q_bFqaqOPJ_5lzBOujQmrZzetrGUB1qvUFduT-Fo2dK3mJitZLE9oPHM

sursa foto: sightrunning