Povestea Dianei Oța, profesorul de engleză al copiilor de pe continentul asiatic

Diana Oța s-a născut pe 21 octombrie 1990, la Reșița. Absolventă a Liceului Traian Vuia, din Resița și a Facultății de Fizică, și-a încheiat studiile universitare cu un master în astrofizică. O pasiune deosebită i-a valorificat menirea de dascăl, deoarece, Diana este –trubadurul- vocației sale pe toate continentele lumii, conturând cu fiecare tărâm, imaginea voluntarului, care unește și nu desparte, prin altruismul său, Oamenii de pe toată planeta!

Încercăm să călătorim,virtual, cu o tânară frumoasă și liberă. Liberă în a-și dezvolta altruismul, în a-și dărui, voluntar, compasiunea și reverența în slujba Binelui…

În 2013 a plecat singură în Indonezia ca voluntar la o şcoală islamică de stat. Părinţii au susținut-o în deciziile sale, desi n-a fost foarte ușor să accepte că singurul lor copil a ales să plece atât de departe.

În România nu s-a regăsit într-o slujbă cu program fix, astfel că a ales să se perfecționeze și să se califice în predarea limbii engleze pentru copiii din toată lumea.

Diana Oța – un profesor de nota 10 pentru copiii asiatici!

Prima dată, în calitate de dascăl, a predat în Thailanda, unde a cunoscut o altă lume, cu concepții diferite.

”Îmi amintesc că aveam elevi băieți, care veneau îmbrăcați în rochie, machiați, cu unghiile făcute, și nu era nimic ieșit din comun, spune Diana .”

După Thailanda, următoarea destinație a fost Vietnam, unde se află în prezent și predă la un centru privat din Hanoi.

”Vietnamul este cea mai ”relaxată” țară din lume. Oamenii sunt sinceri și binedispuși. Nimeni nu e stresat. De exemplu, stau în mijlocul străzii și joacă șah. Vin mașini, scutere, care îi ocolesc și nimeni nu e supărat sau afectat de asta.”

”Am petrecut împreună sărbătorile Pascale, chiar aici în Hanoi, alături de alți români, pentru că există o comunitate aici. Aici se mănâncă de toate, porc, capră, câine, pisici, dar nu doresc că consum altceva decât ceea ce am mâncat acasă”, a mai spus Diana.

Reșițeanca Diana Oța este realizată financiar, deoarece în sistemul de învățământ din Vietnam salariile sunt destul de mari. Cu toate acestea își dorește să se mute într-o altă parte a Vietnamului, unde să locuiască mai aproape de mare, de plajă, temperaturile fiind foarte ridicate.

Va rămâne la aceeași menire, misiune a ei: un profesor de nota 10 pentru copiii asiatici!

Emisiunea dedicată Dianei Oţa o puteti asculta aici:

Cristina Corocan

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumos articol, frumoasă vocaţie, dar „ca şi” nu stă bine unui jurnaşist, zău aşa!

Comments are closed.