Despre invitatul emisiunii „Provocarea serii: între da şi nu”, Bogdan Piperiu, regretatul critic de artă, Adrian Stepan afirma:

“Un pictor care în plină putere de creaţie,  dovedeşte nu numai stăpânirea meşteşugului ci, dovedeşte capacitatea de a-şi concretiza gândurile în fiecare lucrare în parte! Are ceva ce nu au foarte mulţi dintre plasticienii noştri. Are o modestie ascunsă sub deviza că a fi modern nu înseamnă a fi ostentativ.Trebuie remarcat un lucru, Bogdan Piperiu are o dominantă în culoare la care nu a renunţat şi cred că bine face, pentru că îl defineşte undeva, îl stabilizează printre cei care încearcă nu să se declare, ci să se manifeste ca optimişti în preluarea realităţii pe care după aceea o transfigurează şi reuşeşte să o investească cu valori umane cum rareori întâlneşti. Mai ales când te afli între două culturi între şcoli, între curente aşa cum este el, pentru că Bogdan Piperiu porneşte de la miniatură, dar în fiecare lucrare, aproape, cochetează cu monumentalul. El se va stabili pe o anumită treaptă a interpretării, însă cred că îl paşte Monumentalul.”

Cultura între Da si Nu, marți seară de la 22:00 la 24:00 cu artistul plastic , Bogdan Piperiu. Născut în acceași zi cu Brâncuși, invitatul nostru , deși locuieste in Germania, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și are un portofoliu de lucrări unanim apreciate în ţara mamă şi ţara de adopție.

La sfârșitul acestei săptămâni, Bogdan Piperiu invită reşiţenii la expoziția sa de pandemie ” We are War”…un mod extrem de expresiv de exprimare a fricii, protestului și luptei , trăiri ce le-am avut fiecare dintre noi. De la Edvard considerat precursor al expresionismului, mai cu seamă un reprezentant al tradiției artistice europene decât a celei norvegiene, pe care l-au interesat foarte mult relațiile interumane, care vor reprezenta esența creației sale, un strigăt puternic și până astăzi arta pune întrebări la care răspunde fiecare dintre noi…

Bogdan Piperiu este un artist plastic a cărui maturitate penetrează stările unei lumi debusolate care îşi caută cu încrâncenare culoarea vieţii, un profet prin mesajul tablourilor sale care ne oferă şansa de a ne regăsii şi de a ne transforma, nicidecum de a ne lăsa transformaţi de u război cu un inamic nevăzut, COVID-19.

Ce se mai poate adăuga? Faptul că întâlnirea de marţi seara este asemeni unei pânze albe peste care vom pune culorile unor gânduri născute din emoţie şi a unor mărturisiri ce vor lua forma sufletelor noastre

Întors acasă, Bogdan ne face vorbire despre expoziţia de pictură ,,We are War” ce va avea vernisajul la Casa de Cultură, etjajul 1, sala Horațiu Vornica, în data de 20 august, ora 20:00.

Partenerii săi sunt Lions Club Onix, Lions Club Kindness, Lions Club Reşiţa Montană, Societatea Artistică Pro Banatul de Munte, cu sprijinul primăriei Reșița.

Două ore cu Bogdan Piperiu despre „Reşiţa 250”, despre artă şi pandemie, despre felul cum artiştii au răscolit prin fricile şi anxietăţile unei lumi condamnate la autoizolare şi au scos la lumină tabloul de colecţie al speranţei vindecării prin Frumos!

Puteţi intra în direct cu invitatul  nostru  la numerele de telefon 0255.20.60. 61 sau 0255.20.60.62  ori să trimiteţi mesaj la numărul de whatsapp 0751288777, sau pe pagina de facebook Radio România Reşiţa, unde ne puteţi urmări live.

Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/ şi însoţiţi-ne în mirajul culorilor sufleteşti dăruite de Artist.

https://www.facebook.com/bogdan.piperiu/videos/861259984767983

Anca Bica Bălălău