Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane. Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Pentru astăzi vă propun delicioasa salată de pene cu ton și fasole verde. Un preparat bun cald, dar minunat și rece. Această salată colorată și ușoară este completă datorită carbohidraților, proteinelor și vitaminelor pe care le conține. Pentru a fi preparată și savurată poate fi gata în jumătate de oră sau se poate mânca după ce a fost răcită la frigider. Salata aceasta este delicioasă, cu ingrediente simple dar gustoase și care poate fi preparata într-o clipită și savurată cu placere. Câteva ingrediente simple și un vârf de creativitate sunt suficiente pentru a savura diverse salate apetisante de paste.

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Articol editat de Valentina Adam, 18 aprilie 2023, 12:28

Eu m-am oprit la salată de penne cu ton și fasole verde pentru care ne trebuie 300 de gr. de penne rigate, 250 de gr. de ton în ulei, 150 de gr. de roșii cherry, 100 de gr. de fasole verde, 100 de gr. de măsline fără verzi și negre fără sâmburi și anghinare în ulei. Mai folosim busuioc, ulei de măsline extra virgin, sare și piper negru.

Pentru a pregăti salata de penne, ton și fasole verde, începem prin a curăța fasolea verde, o tăiem și o fierbem câteva minute la abur. Fasolea trebuie să fie gătită, dar să rămână crocantă. De asemenea, fierbem pastele al dente în apă cu sare, le scurgem și le răcim sub jet de apă. Scurgem din nou paste și le transferpm din strecurătoare într-un castron mare de salată. Spălăm roșiile cherry, le uscăm și le tăiem în jumătate sau în sferturi. Adăugăm roșiile la paste, pe urmă punem bucățele de anghinare în ulei. Completăm cu măslinele tăiate în jumătăți și bucățele de ton. Dacă luăm ton în ulei scurgem uleiul și uscăm bucățile. La sfârșit adăugăm fasolea verde, puțin ulei de măsline extra virgin, piper și sare dacă este necesar. Amestecăm delicat. La final tocăm câteva frunze de busuioc tocate și servim imediat salata de penne, ton și fasole verde sau o păstrăm în frigider până la consum. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

(Daniel Babun)

Etichete:
Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 9 iunie 2025, 07:37

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească

În fiecare zi de luni, explorăm gastronomia Europei cu rețete autentice, menite să aducă savoarea tradițiilor continentale direct în farfuria...

Tartiflette – Rețeta montană franțuzească
Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 5 iunie 2025, 07:00

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive

Joi este ziua dulciurilor la Radio Reșița! Astăzi vă aducem o rețetă spectaculoasă, rafinată și extrem de gustoasă: Tort de ananas cu...

Tort de ananas cu cremă de brânză și ciocolată – desertul perfect pentru momente dulci și festive
Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 4 iunie 2025, 07:00

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane

Miercurea este dedicată savorilor orientale, iar astăzi, la Radio Reșița, te invităm într-o călătorie culinară de neuitat, cu parfum de...

Kebab Şehzade – Deliciul imperial al bucătăriei otomane
Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 3 iunie 2025, 07:43

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată

Marțea ne poartă gustul spre America Latină – din Nord și până în Sud, trecând prin America Centrală și insulele Caraibe. Iar în...

Rețeta ecuadoriană de Bolones de Verde, o gustare crocantă și aromată
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 18 mai 2025, 06:00

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete

Trei preparate savuroase pentru o duminică petrecută în familie: o supă aromată, un pui rumenit perfect și un desert fresh – meniul complet...

Prânzul de duminică: supă turcească de pui, pui fraged la cuptor cu legume și fructe proaspete
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 17 mai 2025, 06:00

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă

Inspirată din bucătăria lui Antonio Carluccio, această tocană cu carne fragedă, vin și ierburi aromate, servită cu polenta cremoasă și...

Tocană mediteraneană gătită lent cu mămăligă – rețeta savuroasă de sâmbătă
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 16 mai 2025, 06:08

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană

Un preparat echilibrat și gustos inspirat de bucătăria italiană – fileuri de macrou fragede în sos pizzaiola, servite cu cartofi rumeniți la...

Macrou în sos pizzaiola cu cartofi sotați – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 15 mai 2025, 06:03

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă

O tartă irezistibilă cu cremă fină de lămâie și bezea caramelizată – rețeta perfectă pentru iubitorii de dulciuri cu gust echilibrat și...

Plăcintă cu lămâie și bezea – desert clasic, ușor de preparat acasă