Ascultă Radio România Reșița Live

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul unei mese festive, dar echilibrate. Pentru această zi specială vă propunem un meniu complet în trei feluri: gustos, ușor și plin de nutrienți.

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Articol editat de Radio Resita, 13 iulie 2025, 07:00


Felul I: Supă cremă de dovleac și cartof dulce

Un început fin, aromat și reconfortant.

Ingrediente:

  • dovleac, cartof dulce, țelină
  • ceapă, usturoi
  • smântână pentru gătit
  • bulion de legume sau pui (sau cub bio)
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare și condimente după gust

Mod de preparare:

Căliți ceapa, apoi adăugați usturoiul și legumele. Turnați supa peste ele, fierbeți până se înmoaie. Adăugați smântâna, pasați în blender și obțineți o supă fină și parfumată.

Felul II: Conopidă la tigaie cu chorizo și migdale

O combinație savuroasă și crocantă, perfect echilibrată.

Ingrediente:

  • 1 conopidă mică
  • ceapă, usturoi
  • 50 g chorizo picant
  • 30 g migdale
  • 1 lingură unt
  • chimion, boia afumată
  • pătrunjel, lămâie, sare, piper

Mod de preparare:

Rumeniți chorizo, sotați legumele, gătiți conopida sub capac, apoi caramelizați. La final, adăugați untul, condimentele, migdalele prăjite și sucul de lămâie. Se servește caldă, cu pătrunjel verde.

Amestecați și serviți imediat.

Desert: Plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Mod de preparare:

Dacă folosiți brânză dietetică, prăjitura este cu atât mai sănătoasă.
Ingrediente de lucru:
– 500 de gr de brânză de vacă
– 4 ouă
– 150 de gr de zahăr pudră
– 125 de gr de smântână cu minimum 30% grăsime
– 100 de gr de unt cu cel puțin 80% grăsime
– o jumătate de plic de praf de copt
– coaja de la o lămâie
– o linguriță de esență de vanilie
– 4 linguri de făină albă.

Albușurile se separă de gălbenușuri.
Peste albușuri se pune zahărul și se mixează la viteză mare până când se obține o spumă tare, apoi se adaugă pe rând gălbenușurile.
După aceea, se încorporează untul topit și răcit.
Se amestecă cu ajutorul unei spatule, de jos în sus pentru aerare. Când compoziția este încorporată se pune brânza, smântâna, esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de copt. Se amestecă până se omogenizează.
În funcție de textura compoziției se adaugă făină până când compoziția are consistența asemănătoare celei pe care o are smântâna groasă.
Se coace între 30 și 45 de minute la foc mediu spre mic până se rumenește.

Bucurați-vă de prânzul de duminică, alături de cine-l serviți!

Daniel Babun

(miracole.info)

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 23 noiembrie 2025, 10:34

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei

Duminica rămâne, pentru cei mai mulți dintre noi, ziua în care încetinim ritmul și ne reîntoarcem la lucrurile esențiale: familie, tihnă,...

Prânz de duminică: trei rețete delicioase pentru o zi dedicată familiei
Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 16 noiembrie 2025, 06:32

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel

Duminica este ziua dedicată familiei, relaxării și bucuriei de a sta împreună la masă. Un prânz pregătit cu atenție, aromă și ingrediente...

Ouă umplute cu ton, supă franțuzească de ceapă și paste gratinate cu sos Bechamel
Tocană de vită în stil mediteranean
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 15 noiembrie 2025, 06:19

Tocană de vită în stil mediteranean

Dieta mediteraneană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, fiind apreciată pentru combinația perfectă dintre gust, echilibru...

Tocană de vită în stil mediteranean
Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 14 noiembrie 2025, 06:17

Păstrăv în crustă de sare

Carnea de pește rămâne unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar vineri vă aduc mereu câte o rețetă cu pește de apă dulce, sărată sau...

Păstrăv în crustă de sare
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 12 noiembrie 2025, 06:00

Mahmudiye – rețeta sultanilor

Mahmudiye – gustul regal al Imperiului Otoman Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița!Miercurea ne lăsăm răsfățați de fastuoasele...

Mahmudiye – rețeta sultanilor
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 11 noiembrie 2025, 06:00

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar

Chinchuline – gustul autentic al grătarului argentinian Bine v-am găsit pe frecvențele Radio Reșița! Marțea ne aventurăm culinar în America...

Chinchuline – deliciul argentinian de la grătar
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 10 noiembrie 2025, 06:00

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc

Bucătăria montană europeană – prima oprire: Bulgaria În fiecare zi de luni, descoperim rețete europene autentice, cu savoarea cărora ne...

Fasuljovitsa, tocană de fasole în stil bulgăresc
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 2 noiembrie 2025, 05:18

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta

Prânzul de duminică – rafinament, savoare și bucuria familiei la masă Bine v-am găsit, prieteni, pe frecvențele de suflet de la Radio...

Prânzul de duminică – supă cremă de ciuperci cu ulei de trufe și piept de pui umplut cu spanac și brânză feta