Pelerin în Ţara Sfântă. Un slujitor al Sfintelor altare din Reşiţa în Israel, prin locurile viețuirii pământeşti ale Mântuitorului Iisus Hristos

Istoricitatea și importanța întâmplărilor biblice fascinează pe mulți creștini, călătoria în Țara Sfântă devenind un deziderat pe parcursul vieții fiecăruia.

Fie că studiezi teologia în cadrul unităților de învățământ, fie că citești Scriptura ca slujitor la Sfintelor altare sau fie că asculți ca simplu laic faptele minunate ale Mântuitorului, a peregrina prin locurile viețuirii Sale pământești trezește în tine dorința de a-L înțelege mai bine și a Îi face loc în inima ta.

Un pelerin în Țara Sfântă nu este un om neapărat mai bun, mai sfânt – cum erau numiți în vechime cei ce reușeau să ajungă aici –  dar este un om care nu are cum să mai uite de întâlnirea cu Dumnezeu.

Vă facem cunoscută Ţara Sfântă, aşa cum este ea, aflată în grea suferinţă, prin istorisirile părintelui slujitor Sorin Buşoi de la Biserica ortodoxă română Schimbarea la Faţă din Reşiţa, propovăduitorul celei de-a Cincea Evanghelii, întors de curând din mediul istoric și aria geografică în care Cuvântul lui Dumnezeu a fost revelat, iar apoi s-a făcut trup în persoana lui Iisus din Nazaret, pentru noi și pentru mântuirea noastră.

Povestea pelerinului prin Ţara Sfântă o puteţi afla sâmbătă, 14 octombrie în emisiunea “Oameni şi Locuri” pe 105.6 FM, de la 15:15, dar şi miercuri, 18 octombrie de la 16:15.

Sursa foto: Sorin Buşoi

De același autor

Related Articles