[AUDIO-VIDEO] Tot Banatu-i fruncea: Cea mai veche autospecială funcţională de intervenţii din România îşi face serviciul la secţia de pompieri din Oraviţa

Cea mai veche mașină de pompieri funcțională din România și cea mai bătrână din întreg judeţul Caraş-Severin, se găsește la secţia Oraviţa.

O bijuterie pe patru roți, ce ar putea avea succes într-un muzeu, este folosită cu brio la aproape toate intervenţiile din oraşul de pe Valea Caraşului, dar şi la Anina. Mașina este perfect funcțională, ceea ce o face unică în județ, dar nici în țară nu mai există decât una sau două cu aceeași vârstă. Este vorba despre modelul Volvo M86 44T, construită în anul 1968 în uzinele de la Göteborg în Suedia.

Povestea celei mai vechi autospeciale funcţionale de intervenţii din judeţ şi din ţară o aflăm de la plutonierul adjutant Lucian Alexandru Pop:

Lucian Alexandru Pop

Amintim că, cea de-a doua autospecială în etate se găseşte în remiza de pompieri voluntari din localitatea arădeană Sânpetru German, este vorba despre modelul SR 114, construit la Uzina Mecanică Timișoara în urmă cu mai bine de o jumătate de secol, un exemplar la fel de rar în stațiile de pompieri, pentru că în decursul anilor majoritatea dintre ele au ajuns la fierul vechi.

Întreaga poveste a celei mai vechi autospeciale funcţionale de intervenţii din judeţ şi din ţară o puteţi afla sâmbătă, 19 martie, în emisiunea „Oameni şi Locuri” de la 15:15 în „Interferenţe pe frecvenţe”.

Citeşte şi: https://www.radioresita.ro/actualitate/audio-foto-camioanele-romanesti-de-altadata-readuse-la-viata-de-colectionarul-de-autovehicule-de-mare-tonaj-din-banat-petru-filca-din-iabalcea-si-povestea-masinilor-care-au-construit-romania

De același autor

Related Articles