Restaurantele din toată țara vor fi închise astăzi, între 17:00 și 18:00, în semn de protest, față de lipsa de măsuri susținere a autorităților faţă de industria ospitalității.

Proprietarii de localuri sunt nemulţumiţi că interioarele restaurantelor rămân închise şi spun că, din acest motiv, în sezonul rece, 400.000 de angajaţi ar putea rămâne fără locuri de muncă, pentru că afacerile din domeniul HoReCa nu vor rezista.

Preşedintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, Călin Ile, despre protestul din această după-amiază. 

Călin Ile: E un protest paşnic, în care angajaţii noştri vor ieși în fața hotelurilor și restaurantelor cu mesaje care să aducă la cunoștința autorităților şi a opiniei publice ce înseamnă acest blocaj, această lipsă de măsuri pentru activitatea industriei noastre.

Premierul Ludovic Orban a precizat că imediat ce situația epidemiologică va fi mai bună, Guvernul va dispune redeschiderea restaurantelor, subliniind că nu este o chestiune de rea-voință, ci o măsură de protejare a sănătății oamenilor. RRA