Reprezentanţii din învăţământ se întâlnesc azi cu premierul Tudose

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) se vor întâlni luni, cu premierul Mihai Tudose, pentru a discuta problemele majore din învăţămânţ printre care elaborarea unei Legi a educaţiei naţionale, programele şcolare învechite, subfinanţarea sistemului, precum şi nedreptăţile la care sunt supuşi angajaţii din educaţie.

Conform Programului de Guvernare PSD – ALDE, cea mai aşteptată lege de către elevi, cadre didactice şi părinţi, este Legea Educaţiei Naţionale.

Un act normativ realizat cu responsabilitate şi supus dezbaterii publice va rezolva cea mai mare parte a problemelor cu care se confruntă de mai bine de 20 de ani sistemul de educaţie din România“, susţin reprezentanţii FSLI care vor să afle care este graficul elaborării, dezbaterii publice şi adoptării acestei legi.

De asemenea, sindicaliştii menţionează şi situaţia programelor şcolare învechite şi neadaptate cerinţelor de pe piaţa muncii, aceştia punctând că elevii nu sunt pregătiţi să facă faţă provocărilor din plan profesional.

Din cauza programelor, sistemul de educaţie este axat pe partea teoretică, mai puţin practică, iar programul elevilor este sufocanţ încetinind dezvoltarea acestora. În opinia noastră, programele şcolare trebuie să fie regândite din temelii. Ele trebuie adaptate la cerinţele reale ale pieţei muncii“, potrivit unui comunicat al FSLI. RRA

Cele mai citite

Related Articles