politisti

Aproape 1.000 de poliţişti sunt cercetaţi prealabil, la nivel naţional, dintre care 650 provin din structurile de ordine şi siguranţă publică, iar cei mai puţini sunt de la unităţile de combatere a criminalităţii organizate, potrivit Poliţiei Române.

„La nivelul Poliţiei Române, în acest moment sunt în curs de cercetare prealabilă 991 de poliţişti. Din numărul total de lucrători ai Poliţiei Române, respectiv aproximativ 55.900 de poliţişti, numărul celor cercetaţi reprezintă 1,7 la sută din întregul efectiv”, arată Poliţia Română, într-un răspuns transmis la solicitarea agenţiei Mediafax.

Potrivit sursei citate, 654 dintre poliţiştii cercetaţi prealabil fac parte din structurile de ordine publică, 90 lucrează la investigaţii criminale, 15 sunt poliţişti ai unor structuri de investigarea fraudelor, iar trei fac parte din unităţi de combatere a criminalităţii organizate. Alte 229 de cadre provin de la structuri neoperative, de la Poliţia Transporturi şi de la Poliţia Rutieră.
Din numărul total de poliţişti cercetaţi prealabil, 194 sunt ofiţeri, iar 76 dintre aceştia deţineau funcţii de conducere la momentul declanşării cercetării prealabile.
Până la sfârşitul anului 2013, la nivelul Poliţiei Române erau puşi la dispoziţie, ca urmare a cercetării prealabile, 56 de ofiţeri şi 316 agenţi de poliţie, a precizat sursa citată.

(Daniel Babun)