Pensionarii militari protestează în Bucureşti

mircea-dogaru-465x390

Aproape 500 de persoane, membri ai societăţii civile si ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, protestează la aceasta oră în fata guvernului. Ei sunt nemultumiti, printre altele de faptul ca vor obtine pensii dupa o alta baza de calcul, dupa ce executivul a aprobat o ordonanta de urgenta în acest sens.

Solicităm Guvernului sa ia aminte si sa rezolve pâna la jumatatea lunii ianuarie câteva probleme: Legea salarizarii unice sa nu o mai amâne sine die, sa o trimita rapid în Parlament la 1 februarie, cea de-a 13 pensie pentru pensionarii amarâti care trebuia data în decembrie sa fie data în ianuarie, salariul minim sa fie 1.200 de lei, dar începând din luna ianuarie sa se clarifice situatia revolutionarilor, a declarat Presedintele sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

Protestarii au depus si un memoriu, purtatorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu a precizat pentru Radio România Actualitati, ca acesta va fi analizat de catre executiv, însa ei sunt asteptati si de o comisie la Casa de Pensii. Potrivit lui Dan Suciu, pensionarii militari nu pierd bani, însa pensiile nu cresc cu suma pe care acestia si-au dorit-o.

Rador

foto: evz.ro

De același autor

Related Articles