Austria a câştigat finala EUROVISION 2014

Eurovision

Duminică, 11 mai 2014    ora 08.00

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la B&W Hallerna din Copenhaga, în timp ce Conchita Wurst din Austria a câştigat competiţia, cu piesa “Rise like a Phoenix”, care a obţinut un total de 290 de puncte. Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, si Suedia, cu 218 puncte.
Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), au concurat in finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa “Miracle”, compusa de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen. Cei doi au obtinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate Romaniei de Moldova – 12,  Spania,  Austria,  Israel si Malta – cate 8. La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei şi 8 puncte – Austriei.

Foto: www.smh.com.au

Vineri, 09 mai 2014

Paula Seling şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2014, care va avea loc sâmbătă, 10 mai. Reprezentanţii României au trecut de cea de-a doua semifinală, care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

Cei doi concurează în finală cu piesa “Miracle”. Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, la Oslo, când au ocupat locul 3. 37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision.

În semifinala de joi seară au concurat, în ordine, reprezentanţii Maltei, Israelului, Norvegiei, Georgiei, Poloniei, Austriei, Lituaniei, Finlandei, Irlandei, Belarusului, Macedoniei, Elveţiei, Greciei, Sloveniei şi României.

Dintre acestea, în afară de România, s-au calificat în finala de sâmbătă Malta, Norvegia, Polonia, Austria, Finlanda, Belarus, Elveţia, Grecia şi Slovenia.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt celelalte 10 ţări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, după ce au trecut, marţi, de prima semifinală.

Paula şi Ovi vor intra pe poziţia 6 în concurs, iar finala Eurovision va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional, de la ora 22.00.

Sursa foto:  imagozone.-ro

De același autor

Related Articles