Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului de finanţe a fost adoptată

Senatul a adoptat moţiunea simplă iniţiată de PSD la adresa ministrului de finanţe, liberalul Florin Cîţu. 59 de senatori au votat pentru, 56 împotrivă şi doi s-au abţinut. Potrivit Constituţiei, adoptarea unei moţiuni simple nu atrage după sine demiterea ministrului vizat.

La dezbateri, PSD a susţinut că actualul ministru de finanţe a făcut declaraţii hazardate şi iresponsabile, în timp ce Florin Cîţu a arătat că a spus numai adevărul despre situaţia economică a ţării.

Imediat după anunțul rezultatului, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, declara că nu își dă demisia din această funcție. Doar dacă partidul i-ar cere acest lucru, ar face acest pas, mai spunea el în fața jurnaliștilor. În timpul dezbaterilor, senatorii PSD i-au reproșat ministrului finanţelor, Florin Cîțu, că în urma declarațiilor hazardate pe care le-a făcut la începutul mandatului său cursul monedei naționale a scăzut în raport cu euro și dolarul american.

Demersul social-democraților este unul politic, a venit replica ministrului finanțelor, Florin Cîțu, care arăta că fostul ministru PSD Eugen Teodorovici știa de la începutul anului că deficitul bugetar va crește la 4% fără măsuri suplimentare.

Voturile împotriva moțiunii simple au venit de la PNL, USR, UDMR și de la cei neafiliați, adică senatori ALDE și PMP, în timp ce în favoarea moțiunii simple s-au pronunțat senatorii PSD

Moţiunea a fost o mişcare politicianistă ieftină, a declarat premierul Ludovic Orban după moţiune. El a mai spus că nu renunţă la ministrul său de finanţe.

De același autor

Related Articles