Ministrul apărării, Mihai Fifor, şi-a dat demisia

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a demisionat luni din funcţie, înaintea CEx a PSD în care urma să se decidă remanierea lui.

Mihai Fifor a spus că mulţumeşte pentru încrederea acordată, dar a făcut o „analiză serioasă” şi şi-a motivat decizia prin faptul că doreşte să facă parte din echipa care ajută „la partid”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte de la această oră pentru a analiza raportul premierului Viorica Dăncilă privind activitatea fiecărui ministru. La finalul şedinţei, unii membri ai cabinetului ar putea fi înlocuiţi din funcţii.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea declara recent că fiecare ministru trebuie să aibă mai multe calităţi pentru continuarea activităţii, inclusiv buna comunicare. Totodată, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD ar putea fi discutată şi situaţia unor membri ai PSD care, în ultima perioadă, au criticat conducerea partidului. Sunt voci în PSD care cer sancţionarea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, prin retragerea sprijinului politic pentru că prin declaraţiile sale ar fi adus un prejudiciu de imagine partidului.