Mărturia singurului supraviețuitor al tragicului accident din Neamț, în care au murit nouă oameni

Singurul supraviețuitor al tragicului accident petrecut în județul Neamț în noaptea de miercuri spre joi, în urma căruia 9 oameni au murit, a mărturisit că dormea în momentul în care s-a produsaccidentul.

Ionuț Vîrlan, în vârstă de 21 de ani, a mărturisit pentru Mesagerul de Neamț că se îndrepta spre casă împreună cu ceilalți 9 bărbați, de la muncă. Ei lucrau ca zilieri, pe plantații.

Nu știu ce s-a întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”, a povestit acesta de pe patul de spital.

Victima are o rană ușoară la cap și a fost internat pe secția Chirurgie, însă urmează să fie externat. Când a aflat că este singurul supraviețuitor, a plâns. ”Toți au murit? Toți? Toți?”, a mai putut spune.

Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, a declarat că, din primele cercetări, toți munceau la negru. ”Toate cele 10 victime lucrau la negru, la plantat de brad și molizi, în două localități de pe teritorul județului Arad. Este tot un accident de muncă, așteptăm toate datele de la Poliție și demarăm cercetarea”.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului publicate de o televiziune locală:

De același autor

Related Articles